woensdag 8 april 2015

Verslag van de reis van Haye en Johan

Transport van o.a 800 paaspakketten naar Roemenië van 23 maart tem 27 maart 2015
Chauffeurs Johan Haak en Haye Nicolay

Kort na middernacht vertrokken wij met het vierde- en laatste transport van onder andere 800 paaspakketten naar Roemenië. Een week eerder waren er al drie transporten vertrokken, waarvan twee combinaties al weer terug waren en de derde nog onderweg op de terugweg naar Nederland. De reis op de 1e dag was voorspoedig voor wat betreft het verkeer en de aankomst rond 19.00 uur bij het Paprikahotel in Hegyeshalom, de grensplaats in Hongarije.
Alleen de techniek liet ons helaas wel een beetje in de steek. De voorste balgen  van de luchtvering bleek niet helemaal goed te functioneren. Bijna alles uitgeprobeerd om dit toch goed te laten functioneren had helaas niet het gewenste resultaat. Ook niet na telefonisch overleg met het garagepersoneel.


Na een uur na onze aankomst troffen wij het nog “onderweg naar huis zijnde”koppel Siem Vertelman en Gerrit Dijkstra in het restaurant aan. Na gezamenlijk gegeten te hebben gingen zij richting huis. Wij gingen vroeg te bed om de volgende dag vroeg te vertrekken naar onze eerste losadres bij Regina in Ticau, gemeente Ulmeni in Roemenië. Bij dag en dauw vertrokken wij de volgende dag dan ook om rond een uur of elf bij de grensplaats Csengerina aan te komen. Bij de weegbrug werd helaas toch een behoorlijk verschil in ladingsgewicht van onze trailer aangetroffen. Alle zeilen werden door ons bijgezet om de ambtenaar te bewegen dit euvel door de vingers te zien, maar helaas het had geen resultaat. Een boete was het “cadeau” van hem. Helaas het zij zo, maar tot onze schrik kregen wij van de Hongaarse politie, die ook nog eens door hem was gewaarschuwd, er nog een boete overheen. Wat wij ook probeerden het gelukte ons deze politieambtenaar ook niet te bewegen om, ondanks onze goede bedoelingen en onze hulp aan mensen die het minder hadden dan wij, van een boete af te zien. Het oponthoud duurde meer dan drieënhalf uur.
Ondertussen waren wij verschillende keren door Regina gebeld waar wij bleven en wanneer wij ongeveer aan zouden komen.
En dat was rond 17.00 uur toen wij daar aankwamen. Johan stuurde met precisie de trailer achteruit op het terrein van Regina, zodat het hek gesloten kon worden voor de aanwezige agressieve zigeuners.
Na ongeveer een uur gelost te hebben kon de laadklep weer gesloten worden om naar het volgende losadres te gaan bij Marien Kroon in Floresti.
Men was heel dankbaar voor het door onze stichting geschonken paaspakketten en andere goederen die wij mee hadden meegenomen.

In 1e instantie hadden wij het plan gehad om die middag naar hem te gaan, maar gelet op het oponthoud bij de grens zagen wij hiervan af en besloten de volgende dag vroeg naar hem te vertrekken. Regina had slaapgelegenheid voor ons bij haar geregeld.
Het eten smaakte goed en ook dit keer weer vroeg naar bed.
Vroeg in de ochtend vertrokken wij weer en een uur te vroeg kwamen wij bij Marien Kroon aan. Met behulp van wat vrienden werd er vakkundig gelost en konden de pakketten bij hem in een opslagruimte worden opgeslagen. Na een rondleiding op zijn terrein en in zijn gebouwen en wat koffie gedronken te hebben vertrokken wij richting Minis, de plek waar Pieter Nagel, zijn missieplek heeft. Na een goede reis kwamen wij daar rond 16.30 uur aan en met behulp van zijn personeel werd ook het laatste gedeelte van onze vracht gelost. Dit keer ging het weer heel snel want een van zijn personeelsleden, die nog maar kort getrouwd was, moest eigenlijk om 17.00 uur bij zijn nog jonge echtgenote op tijd thuis zijn.
Het is maar net hoe je dit in een relatie afspreekt, kennelijk was dit nog niet goed door hem besproken.
Maar goed, Pieter was er niet, maar zijn zoon Ruben had alles goed geregeld. Wij konden de trailer op zijn terrein laten staan. Met zijn auto,die wij te leen kregen, konden wij de volgende dag vroeg vertrekken van ons door hem geregeld logeeradres om met onze trailer richting Nederland te gaan. Een zeer goed logeeradres want de volgende ochtend vroeg vertrokken wij hier dan ook, maar dan wel met een thermosfles met koffie en lekkere warme pizza-broodjes. Bij de grens bij Börs hadden wij nog anderhalf uur vertraging doordat er een file stond.
Na onderweg in Zuid-Duitslang nog eenmaal overnacht te hebben kwamen wij op vrijdag  27 maart jl. rond 19.00 uur weer voldaan en behouden aan in Heerhugowaard.

Johan Haak en Haye Nicolay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten