zondag 21 oktober 2018

Weekbericht 41




De afgelopen week is er weer veel werk verzet. De kleding ophalen in Assen door Nico en Siem ging goed, wel een lange dag. Onze krachten in Zaandam houden het magazijn in daar op orde staat ondertussen een aardige voorraad.

Woensdag hebben we eerst een trailer geladen voor Brederman met bestemming Oekraïne. Ze zijn daar blij met de balen kleding van Sympany uit Assen, samen met de zakken winterschoenen een flinke vracht.

Onze “eigen” combi hebben we geladen voor Breaza, een heel diverse lading o.a. voedsel voor de 80 pakketten die daar elke maand worden uitgedeeld aan vooral ouderen in het dorp. Voor de rest een heel diverse bruikbare spullen. Henk Muller kwam nog 1.000 kg rozijnen en walnoten brengen o.a. voor een project in Harenglab, bittere armoede daar. Vanuit Haranglab komen ze dit dan ophalen in Breaza, er gaan dan ook tien zakken schoenen mee en winterkleding. Henk bracht ’s middags nog een keer 1.000 kg rozijnen voor in de kerstpakketten die we gaan maken in november. Hier de link naar de website van Stichting Romana.nl.  Er staat ook een verwijzing naar Facebook tussen.


Ljibbe en Jelle gaan deze rit doen. hier de link naar een paar foto's   

Volgende week kunnen we 300 dekens ophalen in Leeuwarden bij Peter Teitsma. Die kunnen we een mooie bestemming geven in Roemenië. Een bijzonder verhaal weer, zie onderstaand bericht daarover.

Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers over de ganse wereld werd er gehaakt voor het “Grootste Gehaakte Deken van de Wereld”.

Het burgerinitiatief “De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld” heeft als doel mensen met elkaar te verbinden. Het streven is om in 2018, als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- de grootste gehaakte deken uit te leggen die bestaat uit 10.846 gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar zijn gekoppeld. Hiermee visualiseren wij “Iepen Mienskip” (Open Samenleving), het thema van het culturele jaar. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Cristi, hij is bezig weer een truck te regelen. Ondanks het nieuwbouw project en de drukte met z’n vele gasten wil hij graag weer een truck ontvangen. Fantastische wat hij allemaal voor elkaar krijgt en doet voor de arme mensen in zijn omgeving.
De link naar foto's van Cristi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten