zondag 2 februari 2020

Weekbericht 5 2020




Het is de afgelopen week niet gelukt om een Roemeense truck naar Broek op Langedijk te krijgen om daar te laden.

Wel hebben we veel opruim en ophaalklussen kunnen doen. Ook zijn de voorbereidingen voor het maken van de levensmiddelenpakketten, die we rond de paasdagen in Roemenië gaan verspreiden,  goed op gang gekomen. We gaan er deze keer 4.500 maken 300 meer dan met de kerstdagen. De vraag is groot en de vele positieve reacties zorgen ervoor dat we er nog een schepje boven op doen. 

De inpakdagen zijn donderdag 5 maart en vrijdag 6 maart 2020.

Van Cristi kreeg ik weer foto’s van het uitdelen van het oatmeal behalve naar arme mensen in de omliggende dorpen komen ze het van heinde en verre ophalen t.b.v. mensen met een glutenallergie, havermeel is glutenvrij. Deze mensen zijn er ontzettend blij mee. Hier de link naar foto's.

Van Henk Muller kreeg ik een paar foto’s van de bouw van het huisje voor een gezin met een paar kinderen. Mooi dat we deze mensen samen met Henk en zijn team kunnen helpen. Henk komt binnenkort zelf voor een paar weken naar Nederland. Hier de link naar het album met een paar nieuwe foto's.

Aanstaande dinsdag gaan we met een klein groepje een Roemeense truck laden met de ziekenhuisbedden. De bedden gaan naar de ziekenzaal van een gevangenis in de buurt van Boekarest. De omstandigheden zijn daar erg slecht en mensen van de stichting Pater Noster proberen dit te verbeteren. Via Pieter Nagel bereikte ons deze vraag.  Hier de link naar hun website paternoster.ro

Woensdag gaan we een combi laden voor Breaza waarmee maandag 10 februari Siem en Charles gaan rijden.

Als iemand een partij voedsel weet die “gered” moeten worden dan horen we dat graag. Net las nog ik dat we in de EU-landen jaarlijks 88 miljoen ton eten weggooien en dat erop deze planeet een miljard mensen honger lijden!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten