zondag 25 oktober 2020

Weekbericht 44 / oktober 2020

Afgelopen dinsdag hebben we een truck geladen in Utrecht, dit met overtollige voorraden van cruiseschepen en vliegtuigmaatschappijen. Een samenwerking met St. HRIF en het Leger des Heils.

Woensdag is er een truck geladen met bestemming Botosani, vooral met bouwmateriaal en kleding. De truck is nog niet aangekomen, vermoedelijk vanwege een rijverbod voor vrachtwagens in Hongarije afgelopen vrijdag i.v.m. een feestdag.

Hier de link naar foto's.

In Breaza heeft Csaba een gedeeltelijk gescheurde achilleshiel pees opgelopen, maandag gaat hij voor een MRI scan naar een kliniek, dinsdag weten ze dan meer. Csaba denkt dat het meevalt en verwacht dat een operatie niet nodig is. Met Elena uit Urmenis gaat het al weer wat beter, ze moet thuis verder herstellen.

Het wegbrengen en ophalen van de goederen gaat gewoon door in Breaza, de oudste kinderen verzetten samen veel werk. Alle kinderen krijgen weer gedeeltelijk thuisonderwijs. Om beurten gaat de helft van de leerlingen naar school en krijgt de andere helft weer digitaal les. De juf die van de naschoolse opvang in Breaza, doet het heel erg goed. De kinderen zijn heel blij met haar, ze geeft les op een leuke aansprekende manier en met succes. De zes nieuwe kinderen wonen nog niet zo lang bij Imola en Csaba in Breaza maar hun leerachterstand zijn ze hard aan het inlopen. Het geeft veel sores en gedoe het opvoeden van kinderen maar Csaba en Imola hebben er plezier in, ook weer met de "nieuwkomers". 

Hier de link naar foto's.

fazakasimola-csaba.blogspot.com/

Reghina uit Ticau blijft foto’s sturen, nu niet alleen van eten maken en uitdelen maar ook van het plaatsen van een tiental kacheltjes. Stichting Emeth heeft hier de middelen voor beschikbaar kunnen stellen. Een dicht dak boven je hoofd en een warme kachel is niet voor iedereen vanzelfsprekend, hier is het gelukt. Mooi dat we hieraan een steentje hebben kunnen
bijdragen.

Hier de link naar foto's.

In het vorige blog ging het o.a. over de bouw van dak van Orb en zijn gezin, het probleem was de financiering van het benodigde hout hiervoor. Een aantal lezers van dit blog hebben samen hiervoor het mooie bedrag van € 975,- overgemaakt op de rekening van onze stichting. Dat is mooi voor ons om mee te maken maar nog veel meer voor Orb en zijn gezin. Via dit blog laten we weten hoe de vorderingen zijn. 

Cristi stuurde een paar foto’s o.a. van de overalls die we gekregen hebben van het Rode Kruis Ziekenhuis uit Beverwijk. De dokteren waren er heel blij mee een dokter schijnt het zelfs op facebook geplaatst te hebben.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde weer foto’s van de controle door de inspectie van zijn boerderijtje met varkens. De familie die daar de boel runt heeft nu ook meubels uit Nederland. Naast het nieuwe kindertehuis komt een winkeltje voor tweedehands artikelen, dit schiet ook al aardig op. 

Hier de link naar foto's.

Op de boerderij in Marghita is er veel werk te verzetten, Attila stuurde wat foto's.

Hier de link naar de foto's.

Het is natuurlijk geen nieuwtje dat het Covid-19 virus van alles in de war schopt, dat is voor ons werk helaas niet anders.

Een vrijwilliger van onze stichting is positief getest, heel vervelend en spannend voor deze familie. De laatste keer dat deze vrijwilliger deel uitmaakte van de groep was op 14 oktober, van andere mensen uit deze groep zijn geen klachten bekend. Alleen als je Covid -19 gerelateerde klachten heb is het mogelijk om een test af te laten nemen. Informatie hierover staat op de site van het RIVM.

We zetten de activiteiten even op een lager pitje, het is niet de bedoeling dat we voor langere tijd helemaal stoppen. Woensdag aanstaande gaan we niet laden en het ophalen van goederen doen we in beperkte mate en in overleg met ondergetekende. 


Maarten Koel

0628941795

koelmaarten@gmail.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten