zondag 5 december 2021

Weekbericht 48/21

In het vorige bericht schreef ik het al, als de eerste foto’s binnenkomen van het uitdelen van de pakketten is het vele werk wat we dat we eraan gehad hebben snel vergeten. Volgens mij komt deze voorspelling uit.

Dit is een foto van Viorel uit Deaj van het uitdelen van de kerstpakketten, o.a. bij een zigeuner-gemeenschap aan de rand van Tirgu Mures. De foto’s laten je een wereld zien die niet te vergelijken is met de onze, het is echter wel de harde werkelijkheid voor deze mensen. Dan te bedenken dat er ontzettend veel mensen onder vergelijkbare omstandigheden "wonen" in de EU anno 2021.  

Hier de link naar foto's.

Woensdag 1 december zijn er in Broek op Langedijk twee trucks geladen en daarmee waren ook de laatste van de in totaal 4.204 kerstpakketten verzonden naar Roemenië. Dit samen met nog veel andere hulpgoederen. Vrijdag 3 december is de eerste truck gelost op de boerderij in Marghita en het resterende deel op 4 december in Floresti. Op de boerderij in Marghita zijn ook de pakketten voor Inci en Domien gelost en vanaf daar naar Salard gebracht.

Hier de link naar foto's van het laden.

Hier de link naar de foto's van het lossen.

Inci en Domien uit Salard stuurde een verzoek om hulp en foto's van hun betekenisvolle werk.  

Hier de link naar dit album.

Zaterdag 4 december is de tweede truck gelost in Breaza en Reghin. De trailer van deze truck is voorzien van een foto van de welbekende dictator Nicolae Ceaușescu. De betekenis van de tekst is       - wat in zijn tijd gebouwd is kan de in de huidige maatschappij niet eens geschilderd worden -. Het is een beetje kortzichtige weergave van de geschiedenis, lees het onderstaande verhaal maar eens. 


Op Wikipedia valt is nog veel meer te lezen over deze man en zijn echtgenote. Ook wat geschiedenis betreft is Roemenië een interessant land.

Hier de link naar foto's van het laden.

Csaba en Imola hadden de opslag bijna leeg van de truck lading die daar afgelopen maandag 29 november is gelost toen zaterdag 4 december de volgende al weer kwam. Ook voor hen is het een drukke periode niet allen met de hulpgoederen en de pakketten maar ook met de zorg voor de kinderen die bij hun wonen. Er is een nieuw corona testbeleid voor kinderen die naar school gaan begreep ik van Imola. 

Foto's van het werk in Breaza.

Reghina uit Ticau begint aanstaande maandag 6 december met het verdelen van de kerstpakketten, ze stuurde wat foto’s van het sorteren van de kerstspullen die we gebracht hebben. Ze heeft al veel vraag naar de pakketten gehad.

De link naar een paar foto's.

Cristi stuurde nog meer foto’s van het uitdelen de mondkapjes en ook van het lossen van de truck met kerstpakketten afgelopen maandag 29 november, de eerste zijn al uitgedeeld. Onze Mr. Cristi heeft heel druk in de maand december. Met de nieuwbouw gaat het met een beperkt aantal mensen in kleine stapjes verder. Nieuw in Roemenië is een organisatie die voedselacties organiseert bij de supermarkten van Lidl, op dezelfde manier als dit bij ons voorkomt. Cristi is de man die hier in Botosani voor verantwoordelijk is, o.a. de kinderen van Casa Iona zijn aan het flyeren en verzamelen. Een goede ontwikkeling elkaar helpen. Dit is slechts een kleine greep uit Cristi zijn To-Do lijst.

De link naar foto's met mondkapjes.

De link naar foto's van het lossen van de truck en het uitdelen.

Toth Attila uit Reghin/Peris stuurde veel foto’s van het uitdelen van pakketten, ook deze mensen waren weer blij en dankbaar. Iedere fotograaf doet het op zijn eigen manier, de foto’s waar je de woonomstandigheden kunt zien spreken voor mij het meest tot de verbeelding.

Hier de link naar foto's.

Pieter Nagel in Minis is inmiddels gesetteld op een nieuwe plek en helpt daar samen met zijn kinderen de arme mensen in zijn omgeving. Er staat een zgn. Romney loods voor opslag en een kerk gebouwtje van containers. Pieter heeft  een christelijke vereniging opgericht, iedereen kan en mag komen zeker naar de dienst op zondagen. Zo'n veertig mensen maken er wekelijks gebruik van.

Hier de link naar foto's.

We kunnen dit jaar nog meer doen, we hebben nog voorraad genoeg om twee trailers te laden, het restant levensmiddelen moet zeker naar Roemenië en niet in onze opslag blijven staan. De eerste gaat naar Pieter Nagel in Minis en de tweede naar Cristi in Botosani. 






 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten