zondag 27 november 2022

Weekbericht 47/22

En weer is een week vol met gebeurtenissen achter de rug. Dinsdag hadden direct al een ophaalklus in Alkmaar waar we druk mee waren. Het was onduidelijk of er een trailer zou komen om woensdag te laden. Toch gelukt dinsdagmiddag stond hij al voor de deur.

Woensdag konden we deze truck laden met bestemming Marghita en Floresti. Het laden ging vlot, ook de twee ophaalploegen waren mooi op tijd binnen. 

Hier de link naar foto's.

Vrijdag is er gelost in Marghita, de pakketten voor Getz en Salard zijn uitgeladen. Attila stuurde er een paar foto’s van. Daarna is hij naar Marien Kroon in Floresti gaan lossen.

Hier de paar foto’s van Attila.

Hier de link naar de foto's van Marien.

Donderdag kwam truck nummer twee laden, we begonnen om 13:00 u met een klein groepje aan deze klus. Het ging allemaal vlot en zonder problemen, we hebben de pakketten voor Pieter Nagel uit Minis, idem voor Reghina uit Ticau net als die voor Cristi in Botosani geladen. 

Foto’s van het laden

Ondertussen belde iemand uit ons netwerk of we wilden helpen met een  voedselactie. Het betrof ompak werk wat snel moest gebeuren.

Vrijdagmiddag en zaterdagochtend kwamen 20 vrijwilligers helpen met als resultaat dat we mooie partij levensmiddelen beschikbaar hebben voor onze projecten in Roemenië en de Oekraïne. 


De truck die we donderdag geladen hebben komt maandag op het eerste los adres aan.



Cristi uit Botosani kan slechts heel moeizaam contact onderhouden met Igor uit Oekraïne. De stroom is er uitgevallen net als het mobiele netwerk. De gaarkeuken, in de tent op een plein voor 2.000 mensen, zit in de problemen, geen stroom en tot overmaat van ramp is de tent zwaar beschadigt door sneeuw en harde wind. Het laatste nieuws hierover is dat ze containers gaan plaatsen op het plein om vandaar uit maaltijden te verstrekken. Het is er koud en het sneeuwt er, hoe dat allemaal moet deze winter?? Via Cristi kunnen we helpen maar het is logistiek erg lastig nu in Oekraïne. Igor is ook bezig met een gaarkeuken project in Cherson, de net terugveroverde stad waar niets goed functioneert. Bombardementen zijn er nu elke dag. De mensen hebben wel veerkracht maar hoe moet je overleven in stad zonder stroom en stromende water en nauwelijks of geen voedsel als het twintig graden vriest is mij een raadsel.

We gaan er alles aan doen om zoveel als mogelijk is te helpen en gaan onze mogelijkheden tot het uiterste benutten. 

Hier de link naar foto's, de laatste van de tent.

Ronald Wolthuis van Phoneo deelde een video van zijn activiteiten in Oekraïne. Er is een transport onderweg naar Cherson dat Ronald gaat verdelen via zijn netwerk daar. De kleine trucks van Phoneo zijn ook vertrokken vanuit Reghin met hulpgoederen. Deze hulpverleners doen belangrijk werk, het is niet zonder risico's. Het is de moeite waard om de filmpjes te zien.

Hier de link naar vier heel actuele video's.

Henk Muller stuurde weer interessante foto’s met een toelichting. Henk heeft meer dan 500 pakketten gekregen om te verdelen. De mensen zijn er ontzettend blij mee, hij schreef dat de mensen honger hebben. Lees vooral ook de tekst in het laatste deel van het fotoalbum!

Hier de link naar foto's.

Imola heeft foto’s gestuurd van de truck die daar afgelopen maandag in de regen is gelost en het verdelen van de pakketten. Samen met Gerard-Jan en Miranda Schuur zijn ze op pad geweest langs projecten die we steunen.

Hier de link naar foto's.






Gerard- Jan en Miranda hebben het beeldverhaal van hun reis aangevuld.

Hier de link naar foto's.

Viorel uit Deaj stuurde weer foto’s mooi om te zien hoe ze zich inzetten voor hun medemens. Als allerlaatste staat er een mooie filmpje in het album.

Hier de link naar foto's.

Volgende week woensdag gaan we de laatste pakketten plus allerlei extra dingen laden voor Breaza. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten