zondag 28 mei 2023

Weekbericht 21/23

Het was een eervolle, maar ook een uitdagende uitnodiging, van Stichting Zending over Grenzen, om net als vorig jaar, samen het hen de overgebleven artikelen van PLMA beurs op te halen. 


Woensdag 24 mei kwam steeds dichterbij en de spanning liep op, zonder genoeg vrijwilligers zou het zeker niet lukken. De aanmeldingen kwamen maar langzaam binnen. Uiteindelijk viel dit allemaal mee, er waren in totaal meer dan 125 mensen om te helpen. Het catering team heeft veel nuttig werk verzet, de mensen van de RAI werkten goed mee net als die van hun dienstverlener CEVA. 

Het is mooi om te kunnen constateren dat we het enorme gebouw in een relatief kort tijdbestek “leeg” hadden. De vrachtwagens laden duurde nog even maar ook dat ging goed. Dezelfde avond zijn de eerste drie gelost in Sint Pancras, voor een aantal mensen werd het dus echt een latertje.

Donderdag 25 en vrijdag 26 mei kwamen de trouwe helpers naar de sorteerlocatie aan de Spanjaarsdam in Sint Pancras. Hier zijn de koelproducten en de producten die geen koeling nodig hebben gescheiden en klaar gemaakt voor transport. Vrijdag is er ook een Roemeense koeltrailer geladen die zijn vracht maandag 29 mei in Botosani gaat lossen. De tweede koeltrailer gaan we woensdag 31 mei laden en deze gaat naar Breaza.

Kortom het is gelukt en het resultaat is overweldigend, wat veel en wat een mooie producten. Ons deel gaat via onze depots naar arme mensen in Roemenië  en Oekraïne. 

Iedereen die heeft meegewerkt heel erg bedankt dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.

Hier de link naar foto’s van deze actie.

Cristi uit Botosani heeft dezelfde foto’s gehad en stuurde direct een enthousiaste
bedankbrief. Hij heeft hier de tijd voor genomen ondanks dat het de trouwdag (voor de burgerlijke stand) was van zijn zoon Jason met Maria.

Hier de link, (google vertaling)






Imola uit Breaza stuurde foto's van een deel van de activiteiten daar.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller voelt zich de laatste tijd niet goed, maandag is hij opgenomen in een kliniek. Inmiddels gaat het gelukkig weer een stuk beter met hem schreef hij vandaag. Henk stuurde  foto’s door van activiteiten in Band.

Hier de link naar foto's.

Attila uit Peris heeft meubels, koek etc. gedeeld. Tijdens de laatste yard sale is er goed verkocht. Veel voor kleine prijsjes, iedereen blij.  De opbrengst is voor de exploitatiekosten van het opvanghuis voor kinderen in Peris.

Hier de link naar foto's.

Joszi uit Tirgu Mures is druk met zijn gaarkeuken voor kinderen, het uitdelen van de goederen die wij brengen naar het depot in Breaza. Voor de door hem georganiseerde  zomerkampen is veel belangstelling.

Hier de link naar foto's. 







Woensdag 31 mei gaan we laden voor Breaza en zijn er de nodige ophaalklussen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten