zondag 22 juni 2014

Transport nr. 18 2014

Een verslagje van het transport naar de Lebeny en Getz.

Ale en Siem hebben een goede reis gehad, de nacht van zondag op maandag om 24 uur vertrokken maandagavond waren ze bij Jos en zijn vrouw in Lebeny Hongarije. Op dinsdag is daar de halve trailer gelost en daarna zijn ze vertrokken naar Getz in Roemenië. Dinsdagavond zijn ze daar aangekomen en na een goede maaltijd geslapen in het gastenverblijf bij de kerk.

Een heel verrassende foto
De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, gelost met hulp mensen van mensen uit de buurt in de opslag naast de pastorie. Het gebouw voor de naschoolse opvang bekeken, voor de opvang van de zesde klas, volgende seizoen lijkt Paul het idee te hebben om het oude huisje groter te maken. De fundering waar de vorige eigenaar een nieuw huisje wilde bouwen is weg, er kan nu een pad gemaakt worden om het achtergelegen stuk grond te kunnen bereiken.

Naar de boerderij zijn de dozen met kleding van Bruinis Polman uit De Lier bestemd voor Janny Hulsman gebracht. Er stonden nog bezems in de opslag daar die naar Kootwijk moeten, een project om zigeuners te helpen, de bezems staan nu in HHW, binnenkort brengen we ze naar Kootwijk. De loods met hulpgoederen staat nog behoorlijk vol.
 
Ook de halfronde ventilatiekanalen voor het droogproces van het graan zijn afgeleverd. Attila, de bedrijfsleider op de boerderij heeft een rondje door de velden gereden met Ale in Siem in de Toyota, de gewassen staan er prima bij, het graan begint al aardig te rijpen en in vergelijking met de buren staat het er veel beter bij. Ook de aardappelen zien er goed uit net als de gewassen in de kassen. De prijzen zijn goed als voorbeeld, de aubergines doen € 2,- per kg (?).  Siem was er voor de eerste keer, hij was positief verrast door wat hij wat hij zag op de boerderij.


Woensdagavond waren ze in St. Polten, donderdag hebben ze weer 10 ton havermout geladen in Swistal en donderdagavond waren ze weer thuis.

hier nog wat foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten