zondag 17 maart 2019

Weekbericht 10


De afgelopen week is weer voorbij gevlogen. Maandag zijn we begonnen met een trailer vol met blikken linzen naar onze opslag in Zaandam te brengen. Van daaruit weer pallets bouwmaterialen, levensmiddelen en chips naar Broek op Langedijk gereden. Dit als voorbereiding op de komende Paaspakketten actie en het laden van een trailer met vooral bouwmaterialen.

Woensdag 13 maart is er een Roemeense truck geladen met bestemming Breaza en Peris hij kwam om 11 uur en kon om 14:30 u weer geladen vertrekken. Maandag de 18e komt hij aan in Breaza, hij heeft oponthoud gehad i.v.m. overgewicht en vrijdag de 15e was het de dag van de revolutie in Hongarije en mochten vrachtwagens niet rijden.

Nog steeds mooie producten te verkopen.
Het korte bezoek aan Attila Borsi op de boerderij in Marghita is nuttig en goed geweest, de start van het nieuwe seizoen ziet er goed uit alles is extra vroeg. Er kan nog van alles gebeuren maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. Iedereen die er al eens is geweest zal beamen dat het een prachtige boerderij is en dat Mr. Attila er alles aan doet om de resultaten verder te verbeteren. Dit is tweeledig, enerzijds de winstgevendheid in het oog houden en anderzijds
zorgen voor extra werkgelegenheid voor kansarme mensen. Het lukt goed het is echter geen eenvoudige opgave, vooral de dagloners uit de zigeunerwijk van Getz maken het soms moeilijk.


Er zijn extra veel hulpgoederen naar de boerderij gebracht de laatste maanden en er staat ook nog een flinke voorraad sperziebonen. Het uitdelen komt nu goed op gang we ontmoeten er bijvoorbeeld Reghina uit Ticau die voor derde keer langs kwam. Verder gaat het naar allerlei plekken waar ze het goed kunnen gebruiken. Voor armoede en tekort aan van alles hoef je niet ver te zoeken in Roemenië, vooral overleven om deze tijd van het jaar is moeilijk voor veel mensen.


Cristi uit Botosani heeft dit jaar al een enorme hoeveelheid hulpgoederen weggebracht aan mensen die dit echt nodig hebben. Hij heeft een video gemaakt om ons en de organisatie uit Denemarken te bedanken. De mensen uit Denemarken staan op het punt om een beslissing te nemen over de verdere financiering van het internaat in aanbouw.

Ondertussen is in Broek op Langedijk al hard gewerkt aan de voorbereidingen van het maken van de Paaspakketten die we aanstaande donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart gaan maken. De vraag neemt alleen maar toe en we hebben de mogelijkheid om de grens van 4.000 pakketten te passeren. De planning is 3.990 maar 100 meer zou heel mooi zijn, deze gaan dan vooral ook naar de mensen die op en rond de vuilnisbelt bij Bistrita wonen.

We hopen dan ook dat er weer voldoende mensen komen om in te pakken, dit is nu nog een beetje onzeker, aarzel dus niet en kom een hele of een halve dag helpen zelfs twee dagen mag ook.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten