zondag 14 juli 2019

Weekbericht 25


-->

Er is weer flink wat werk verzet de afgelopen week. Op woensdag werden er bijna 200 ziekenhuis matrassen gebracht en ook in Amsterdam konden we er nog 40 ophalen. In Amsterdam konden we ook 6 pallets met levensmiddelen ophalen. 

Er zitten een aantal bouwprojecten in de “pijplijn” , dit betreft vooral het opknappen van de schamele bewoning van de zigeuners in Bistrita en op de vele ander plekken in de omgeving van Breaza. De ongeveer 1.200 m2 (!) dakplaten die we van Hardeman gekregen hebben zijn hiervoor heel bruikbaar. Vanwege de lengte van deze platen moet dit transport met een trailer, na overleg met Jack v.d. Heerik is hier een trailer en een trekker beschikbaar voor gekomen.  We hebben deze trailer woensdag direct geladen, dit was nog een aardig klusje, Siem en Abe gaan er maandagochtend vroeg mee weg.

Er is hier al heel wat in en uit gegaan.
Ljibbe en Gerben hebben een goede reis gehad naar Breaza en waren zaterdag weer in Broek op Langedijk. 

Met het opknappen van Piu zijn huisje gaat het heel voorspoedig, het is een ware metamorfose geworden. Zoals het er nu naar uitziet is het volgende week helemaal klaar en heeft Piu dan een mooie en leefbaar huisje. Csaba, Imola en andere mensen uit het dorp zullen hem blijven begeleiden en helpen waar nodig.


Aanstaande woensdag komt er een Roemeense truck laden met bestemming Botosani. Cristi is nog steeds druk met uitdelen van spullen etc. . Helaas is zijn oom van 64 jaar vorige week aan een hartaanval overleden. Hij was ook bestuurslid van Casa Ioana. Zaterdag is hij begraven onder grote belangstelling begraven, ook de zuster van Cristi is overgekomen uit Amerika.

In Breaza worden de kinderen groot, de vakanties zijn daar ook begonnen, de school resultaten waren van de meeste goed tot zelfs heel goed. De oudere kinderen zijn allemaal aan het werk om wat zakgeld te verdienen. Denissa is bijvoorbeeld aan het frambozen plukken waar ze heel goed in is. Madelina is aan het stage lopen bij Diaconia ze wil weten hoe het is om in de thuiszorg te werken. Ook de rest zit niet stil en zijn goed bezig. Csaba en Imola maken niet veel “ophef” van wat ze doen maar de kinderen die bij hun wonen hebben het erg goed getroffen met hen.

Van Paul uit Getz/Marghita heb ik een filmpje ontvangen van het uitdelen van de paaspakketten. Hij heeft een drone ter beschikking zodat het mooi overzicht geeft van de buurt waar vooral Roma’s wonen. Het ziet er niet zo armoedig meer uit, met rietdaken etc., als in de begin jaren, het zijn kleine stapjes maar het gaat vooruit. De naschoolse opvang, ons werk en van het team in Getz, de werkgelegenheid op de boerderij en op andere plaatsen draagt hier zeker aan bij.








-->

Geen opmerkingen:

Een reactie posten