zaterdag 20 juni 2020

Weekbericht 26 juni 2020

In onze inkomende en daardoor ook uitgaande goederenstroom ontbreekt de regelmaat, het zijn pieken en dalen. Strak alles van tevoren plannen gaat gewoon niet, er moeten daarom veel ad hoc beslissingen genomen worden. Onze vrijwilligers moeten dus ook flexibel zijn, we prijzen ons gelukkig dat dit steeds weer zo goed gaat.

Vorige week schreef ik we niet gingen laden omdat het ontbrak aan voedsel om een goede vracht te kunnen samenstellen. Dat ziet er nu heel anders uit, St. Manna heeft weer uien voor ons klaar staan, uit Enschede konden we een mooie partij chocopasta ophalen en bij St. Hirf uit Weesp hebben veel voedsel kunnen ophalen. Maandag kwam er nog een mooie partij kleding binnen, Woensdag konden we in Den Helder ziekenhuisbedden ophalen en vrijdag hebben we bij kringloopwinkel Waypoint een vracht kleinmeubelen kunnen ophalen. Woensdag hebben we onze opslag opgeruimd om plaats te maken voor de nieuwe voorraad.

Onze voorraad is nu groot genoeg om op dinsdag een trailer voor Henk Muller uit Deaj te laden en op woensdag een trailer met bestemming Breaza en een ook nog een trailer met bestemming Botosani. Drie trailers in een week is voor onze kleien organisatie best wel veel. Onze contacten in Roemenië kijken er al naar uit, de problemen zijn er nog lang niet opgelost, de armoede neemt steeds maar toe. Het is natuurlijk geweldig dat we onze contacten in Roemenië op deze manier de mogelijkheid bieden om mensen in hun omgeving te helpen.

De verslagen en de foto’s geven hier een goede indruk van en dat al over een hele lange periode.

Cristi uit Botosani stuurde nog een paar foto’s van het uitdelen, (zie ook het verslag van vorige week).


In Margitha hebben we natuurlijk ook een fantastisch team, Attila de manager op de boerderij daar hij doet zijn uiterste best alles zo goed mogelijk te regelen. Niet alleen het runnen van de boerderij maar ook het humanitaire werk dat op zijn pad komt, zijn vrouw doet heel veel werk dat samenhangt met de activiteiten van de kerk. Samen met anderen zorgt ze er nu ook dat de kinderen in de zigeunergemeenschap eten krijgen, in ieder geval een sandwich, maar ook een deel van de goederen die wij brengen. Soms komt er ook een transport met hulpgoederen binnen van een andere organisatie en dit al jarenlang. Paul die doet en regelt ook van alles, het ontbreekt hem nooit aan plannen en ideeën. Kortom mooie mensen die echt iets betekenen voor de mensen in hun omgeving.

In Roemenië valt meer regen dan hier, de gewassen op de boerderij staan er goed bij en de oogstmachines zijn er weer klaar voor.

 Hier de link naar foto's van de boerderij.

Helaas is er voor Nederlanders nog steeds een negatief reisadvies van kracht en het is niet verstandig dit te negeren. Even op bezoek kan dus nog niet, net als in de meeste Europese landen is het virus ook in Roemenië op z’n retour. Het reisadvies zal binnenkort worden aangepast verwacht ik.

Henk Muller zit ook niet stil druk met hulpverlening, het tuinbouwproject daarnaast heeft hij geholpen om mensen uit zijn omgeving aan seizoenwerk te helpen. Een flinke groep gaat blauwe bessen plukken in Nederland, de contracten zijn goed volgens Henk en is het een mooie kans voor hen om iets te verdienen. Het vervoer in busjes is volgens mij nog wel een probleempje, in Nederland krijg je een forse boete voor teveel mensen in een busje. 


Reghina uit Ticau gaat ook onverstoorbaar door met haar werk voor haar dorpsgenoten.


Toth Attila stuurde ook weer foto’s van het uitdelen.


Ilja van Phoneo stuurde ook een verslagje en wat foto’s. Ronald stuurde een bericht over een trieste situatie.

Hier de link naar foto's. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten