zondag 14 januari 2024

Weekbericht 2/24

Maandag 8 januari kwam er dan toch een truck laden. Met een klein groepje begonnen we om 13:00 uur. Eerst de Ford Transit van Henk Muller geladen en daarna een mooie vracht goed bruikbare goederen. Dit met bestemming Breaza, een belangrijk verdeelpunt in het midden van Roemenië.


Hier de link naar foto's.

 

De chauffeur liep ernstige vertraging op door protesten van Duitse boeren. Zijn landgenoten aan de grens zorgde ook voor oponthoud. Douane ambtenaren en hun collega’s van de dienst die toeziet op de volksgezondheid en het milieu controleren nu standaard uitgebreid elke truck met hulpgoederen. Dit staat gelijk aan lang wachten en het nodige gezeur. De truck is maandag in Breaza.

 

We hoopten dat er nog een truck zou komen laden in Broek op Langedijk, dit lukte helaas niet. Woensdag konden we opruimen en sorteren. Net als het ophalen van goederen op diverse plekken. Donderdag was er nog een ophaalactie, onze loods zit weer behoorlijk vol.

 

Zoals ik de vorige keer al schreef gaan we in samenwerking met Jan Pilkes van St. Caritas uit De Rijp een truck laden voor Oekraïne. Deze komt aanstaande woensdag en in deze trailer kan 100 m3 laden, dat schiet dus lekker op. Jan komt met zijn eigen laadploeg.

 

Er is een truck in de planning die naar Breaza gaat, de datum waarop deze komt is nu nog niet bekend.

 

 

Reghina uit Ticau is ook weer druk geweest met uitdelen van etenswaren, dit leverde weer foto’s op die een goede indruk geven hoe dat gaat.


 Hier de link naar foto's.



Joszi uit Tirgu Mures heeft als hoofddoel de zorg voor kinderen. Dit door het verstrekken van eten, kleding, douchen en helpen met huiswerk. Joszi wilde ook graag zorgen dat er winterhulp kwam voor de mensen in de wijk daar. In het vorige verslag stonden al foto’s van het uitdelen van kacheltjes. Dankzij een sponsor konden we ook brandhout laten bezorgen. Het onderstaande fotoboek geeft weer hoe dit is verlopen.


Hier de link naar dit fotoverslag.



 

Henk en Marin uit Band zitten niet stil, er gebeurt daar van alles. Een groot ding was een demonstratie bij het gemeentehuis om steenslag op de modderige paden te laten storten. Dit heeft resultaat gehad!  Nu is de weg er in ieder geval weer begaanbaar. Voor de rest spreekt het onderstaande fotoalbum voor zich. Het nieuwste plan is de aanleg van een speelveld voor de kinderen. Henk vraagt ook weer om pootaardappelen en zaden.


Hier de link naar foto's.

 








Elena en Viorel hebben het druk er is vraag naar meer eten en warme kleding, we gaan ons best doen om hierin zoveel mogelijk te voorzien. Viorel wil drie maanden lang extra maaltijden maken. In deze periode van het jaar heel belangrijk. De winter is het ergste voor arme mensen. Onderstaand een fotoalbum hiervan, het zijn aangrijpende beelden. 


Hier de link naar foto's.

 








 

Toth Attila uit Peris stuurde een kort maar heftig bericht.

 

Hier de link naar foto's

 

Vrijdagmiddag 12 januari hielden we onze goed bezochte Nieuwjaarsreceptie, het was gezellig en goed om elkaar zo te ontmoeten. 


Onze brandweer heel erg bedankt dat we hun kantine weer mochten gebruiken, een prachtige gelegenheid voor zo'n bijeenkomst. Ons cateringteam heeft het ook deze keer weer heel goed aangepakt, veel dank daarvoor.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten