zondag 21 januari 2024

Weekbericht 3/24

Na een aarzelende start in 2024, zijn we inmiddels goed op stoom gekomen. 


Dinsdag 16 januari hebben we in Broek op Langedijk een mooie vracht geladen voor St. Caritas Ukraine-Holland de Rijp. Jan Pilkes, de voorzitter van deze stichting kwam met zijn eigen team laden. Door de sneeuwval wel met een verlate start, maar voor de rest ging het allemaal prima. Er is 20.000 kilo geladen, mooie goed bruikbare hulpgoederen. Inmiddels is de truck in Oekraïne en heel binnenkort gaat er gelost worden in Nova Odessa. We krijgen er een verslag van hoe dat allemaal gaat.


Hier de link naar foto’s van het laden.


Woensdag 17 januari konden we een trailer laden met bestemming ons depot in Breaza. Het laden ging zonder problemen, een zgn. box trailer werkt gemakkelijk. Dit is ook weer een mooie vracht geworden. 


Hier de link naar foto's van het laden.


Rabu de chauffeur, kwam terecht in slecht weer in Duitsland. Hij raakte gelukkig niet betrokken bij ongelukken. 








Vrijdagavond om 23:00 uur passeerde hij zonder problemen de grens tussen Hongarije en Roemenië. Zaterdagmiddag is in Breaza gelost. 


Hier de link naar een paar foto's van het lossen.


Verder waren er op die woensdag ophaal klussen net als op donderdag.

 

De regering in Boekarest maakt met enige regelmaat wetgeving die de bevolking van Roemenië niet kan waarderen. De overheid heeft een chronisch tekort aan geld, veroorzaakt door onverantwoorde uitgaven. Op allerlei manieren proberen ze de gaten in de begroting te dichten, vaak ten koste van burgers en bedrijven. De huidige regering is daarom op z'n zachts gezegd niet erg populair. Er steken nu allerlei protesten de kop op, bijvoorbeeld van boeren, truckers en mensen die in de gezondheidszorg werken.


Hier de link naar een krantenartikel daarover.


Henk en Marin zijn zoals elke week druk met allerlei dingen, allemaal gerelateerd aan het bieden van hulp aan hun medemens. Door al deze inspanningen brengt het bij veel mensen een positieve verandering in hun vaak moeilijke bestaan.


Hier de link naar foto's.

 

Van Toth Attila uit Peris ontving ik een bericht over een autobrand. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Tevens van hun evangelisatiewerk op de plaatselijke markt.


Hier de link naar foto's.

 

Op de blog van Imola staat weer een nieuw bericht, gerelateerd aan onze hulpverlening.


fazakasimola-csaba.blogspot.com/

 

Reghina uit Ticau gaat ook steeds weer op pad om anderen te helpen. Mooi dat wij een bijdrage kunnen doen aan haar werk.


Hier de link naar foto's.

 

Elena en Viorel bakten brood en deelden voedsel uit. Dat de mensen daar arm zijn en deze hulp voor hen heel belangrijk is maken alleen de foto’s al duidelijk. Dat kinderen zo opgroeien is schrijnend. Het is misschien de leeftijd maar ik kan er steeds minder goed tegen. 


Een Franse stichting helpt er door jaarlijkse kachels te kopen voor gezinnen daar.
Ook nu weer 25 stuks in totaal. Vanuit Breaza kunnen we ook helpen en er is bakmeel beschikbaar van de boerderij in Marghita. 


Hier de link naar foto's.






Joszi van de gaarkeuken voor kinderen uit Tirgu Mures stuurde een kwartaal verslag. Ook dit is een indrukwekkend verhaal. 


Hier de link naar dit verslag.

 

Aanstaande woensdag gaan we een truck laden die de bestemming Botosani krijgt.

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten