zondag 23 juni 2024

Weekbericht 24,25/24

Alle activiteiten van St. Promotie van twee weken kort en bondig samen te vatten, valt niet mee. Toch waag ik een poging.

 

Er zijn drie trailers geladen waarmee het totaal van dit jaar inclusief de transporten via St. Caritas op 26 staat dit jaar. We kunnen rustig stellen dat de kwaliteit van de hulpgoederen bovengemiddeld was, voedsel was er een belangrijk onderdeel van.

 



Vanaf de boerderij in Marghita komen ook steeds meer producten beschikbaar die ingezet worden voor voedselhulp. Behalve in Roemenië, is er bijvoorbeeld in de afgelopen week ook weer een trailer geladen met bestemming Oekraïne. Het is natuurlijk geweldig dat dit mogelijk gemaakt kan worden. De mensen daar zijn er heel blij mee en onze contactpersonen hebben het druk met de verdeling. 


Op de boerderij is het al volop oogsttijd, Attila en zijn team hebben het druk. Attila, Ference en Renata, moesten ook nog flink wat tijd investeren in een opfriscursus inclusief examen voor hun spuitlicentie.

 

Op donderdag 20 juni kwam er weer een truck lossen in Marghita die we hadden geladen in Broek op Langedijk. Heel mooie spullen om te verdelen, onder andere van de PLMA.


Hier de link naar foto's.

 

Dezelfde donderdag kwam de heer Bredderman laden, net als de vorige keer had hij hulpgoederen uit Duitsland gelost bij zijn project in Oekraïne. Met de lege trailer ging hij daarna naar Marghita om daar op de boerderij te laden voor hetzelfde project in Oekraïne. We verwachten er een verslag van. 


Hier de link naar foto's van het transport naar Oekraine. 

 

Reghina uit Ticau heeft ook weer de mogelijkheid gekregen om goederen te verdelen, iets waar ze dankbaar gebruik van maakt. De honger helpt ze hiermee de wereld niet uit, maar wel uit Ticau.


Hier de link naar foto's.

 

Csaba en Imola krijgen zoals bekend veel goederen om te verdelen, het
verspreidingsgebied is groot en het komt het goed terecht. 
Behalve de goederen uit Broek op Langedijk, het brood gebakken van meel van de boerderij en groenten en aardappelen ook van de boerderij.


Hier de link naar foto's.


 

Donderdag 20 juni kwam er ook daar een truck lossen uit Broek op Langedijk met hele waardevolle spullen. Ook de verdeling hiervan zal snel worden opgepakt. Het is in Roemenië eigenlijk weer net iets te warm.

 

Een paar weken geleden zijn ze met een aantal ouderen uit Breaza op stap geweest. Csaba met de bus vol en Imola met een auto vol. Ze hebben veel plezier gehad, dit is belangrijk voor iedereen maar voor ouderen die vaak alleen zijn is het extra belangrijk.

 

De link naar het verslag op het blog van Imola.


Marin en Eniko uit Band gaan ook stug door met hun werk, het maaltijdproject is en blijft belangrijk. Het lijkt op de foto’s of het wat rustiger is en de kinderen gelijk een portie opvoeding meekrijgen. Mooi om te zien, het opknappen van huisjes gaat ook door.


Hier de link naar foto's.

 

Hetzelfde geldt voor Viorel en Elena uit Deaj. Met kleine stapjes gaat het daar steeds iets beter, het is een kwestie van lange adem. De mensen waar het om gaat zijn er natuurlijk geweldig mee geholpen.


Hier de link naar foto's.

 



Henk Muller gaat maar door hij heeft daar een zeer uitgebreid netwerk die hij het liefste allemaal zou helpen denk ik. Hij doet wat binnen zijn mogelijkheden is en past bij hem.


Hier de link naar foto's.

 

Joszi uit Tirgu Mures stuurde ook weer een serie foto’s.


Hier de link naar foto's.

 

Voor nu laat ik het hier even bij. Onze voorraad is aardig geslonken, volgende week slaan we een keertje over met het laden van een truck. Er zijn wel andere activiteiten woensdag.

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten