zaterdag 9 november 2019

Weekbericht 41


De bouw van huisjes door Henk en Viorel en hun team gaat goed. Geweldig natuurlijk om weer een dak boven je hoofd te hebben met je gezin.


Bekijk de foto's en tekst via onderstaande link en zie ook hoe hoog de nood daar is. 


Op maandag konden we de cadeautjes ophalen die kinderen gemaakt hadden ter gelegenheid van de oogstdienst in de Trefpuntkerk te Broek op Langedijk. Mooi dat er op deze manier gedacht is aan arme kinderen die niet zo vaak iets krijgen, we gaan ze zorgvuldig verdelen.









In Breaza is onze oude kantine langzaam aan het veranderen in een goed geïsoleerd huisje. Allemaal best wel veel werk maar zo krijgt de overbodig geworden kantine een nuttige bestemming met veel mogelijkheden.


Door een wijziging in het aanleveren van ziekenhuisbedden is onze planning in de war geschopt, bij uitzondering is er daarom geen truck geladen. We zijn we druk geweest met het overbrengen van goederen naar een tijdelijke opslag om zo ruimte te creëren voor onze kerstpakketten actie. Het is goed gelukt, we zijn er bijna klaar voor om aanstaande donderdag en vrijdag 4.200 pakketten te gaan maken.

Houtskool lossen valt niet mee.
In Botosani zijn maar liefst twee trucks aangekomen om te lossen, de eerste met “normale” hulpgoederen en de tweede met groenten en houtskool. Er is daar veel werk verzet om het allemaal een beetje op orde te houden. Dankzij de nieuwe kelder kunnen ze de aardappelen, kool en groenten goed bewaren, deze winter hoeven ze deze niet meer te kopen. De houtskool brand prima in de kachel en geeft een hoop warmte, je moet het mengen met hout vertelde Cristi. Dankzij alle spullen die we brengen, worden daar veel mensen geholpen. 


Met de winter in aankomst denk ik ook steeds vaker aan de vele daklozen die in Botosani leven. Samen met Cristi hoop ik dat we ook voor deze mensen weer iets te kunnen doen. 




De truck uit Dokkum met houtskool heeft eerst in Marghita gelost en daar de groenten geladen voor Botosani. Hier de link naar foto's.

4.200 lege dozen, we hebben iets te doen!
De komende week staat dus helemaal in het teken van het maken van de 4.200 kerstpakketten. Maandag gaan we met een klein groepje verder met de voorbereidingen. Op woensdag komt de bestelling van AH binnen, we gaan die controleren en op de juiste plek neerzetten. Donderdag en vrijdag gaat het inpakken en laden dan echt van start, een mooie en nuttige actie. Heel veel mensen in Roemenië kunnen een steuntje in de rug heel goed gebruiken. Meehelpen? Graag.

Op donderdag presenteren we ook de mogelijkheid om in september 2020 een mooie 8 daagse groepsreis door Roemenië te maken.







Het is onze gewoonte om foto’s te maken van het inpakken, we plaatsen deze dan via ons blog op internet om zo deze mooie actie met anderen te delen. Vanzelfsprekend staan de deelnemers er dan ook op, we willen echter de privacy regels respecteren en vragen daarom mensen die niet op de foto willen dit aan ons kenbaar te maken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten