zondag 24 november 2019

Weekbericht 43


-->
De ergste hectiek lijkt achter de rug te zijn, afgelopen woensdag hadden we een relatief rustige dag met wat ophaalklussen en een Roemeense truck laden.

Uit Cabauw konden we dinsdag een trailer vol energierepen ophalen, ze smaken prima en bevatten veel hoogwaardige voedingsstoffen. Vooral om deze tijd van het jaar komen ze goed van pas. Honger en kou is een hele vervelende combinatie, als je dan zo’n reep kunt opeten helpt dat. Voor veel mensen in Roemenië met geen of weinig geld, is de vraag hoe kom ik vandaag aan eten de harde realiteit en soms is er ook gewoon even helemaal niets. Vanuit onze Nederlandse situatie is dit moeilijk voor te stellen, de meeste van ons moeten er juist om denken niet teveel te eten om problemen met overgewicht te voorkomen.

Woensdag hebben we de kerstpakketten voor Botosani en Oradea geladen met daarbij een deel van de energierepen. De truck ging eerst naar Marghita om daar de pakketten te lossen die Dwight Delong gaat verspreiden in een dorp niet ver van Oradea. 

Voor twee andere organisaties hebben we een aantal pallets met eten en kleding geladen die uiteindelijk naar Oradea en Tinca gaan. Er kwamen zelfs een paar mensen uit Vrouwenpolder met 35 dozen naar Broek op Langedijk om zo het door hen verzamelde voedsel in Tinca te krijgen.

Vrijdagmiddag is de truck al gelost in Marghita, waarschijnlijk maandag de rest in Botosani.

Voor een invalide man uit Getz hadden we een rolstoel en een scootmobiel meegestuurd, dit op verzoek van Paul de pastor uit dit dorp. Ik plak zijn bedankje er even tussen, let vooral op de laatste zin.

Dear Maarten, thank you so-so much. You are true friend. I deeply appreciate your care for us and our needs. A special thanks for being so quick in trying to get a wheelchair, too.

Tell all the volunteers how grateful we are for their help.

Blessings,

Paul.


Abe en Sam waren zaterdagmiddag weer terug van hun rit naar Breaza. Het lossen in Breaza en in Reghin ging goed, er was dit keer bij Phoneo geen heftruck beschikbaar, maar het is toch allemaal gelukt. Woensdag om 13 uur begonnen ze weer aan de terugweg met een volle vracht ligfietsen. Aan de grens liepen ze helaas serieuze vertraging op i.v.m. een uitgebreide controle op het betalen van tol in Hongarije. Dankzij de assistentie van één van onze contactpersonen kregen ze toch nog wat voorrang met de behandeling van hun dossier en konden ze zonder problemen weer verder. Wel een goede reden om heel chagrijnig te worden, 20 uur aan de grens staan is niet niks, voor zover ik het kan beoordelen viel dit met Abe en Sam nogal mee.

Flinke lading pakketten.
Vanuit Breaza heb ik al bericht ontvangen dat de inhoud van de pakketten dik in orde is en dat de mensen er blij mee zullen zijn. Csaba heeft een al deel weggebracht naar hun contacten in de omgeving van Breaza die ze dan weer persoonlijk naar de mensen thuis brengen.


Deze oude man is niet langer dakloos en blij met zijn
 nieuw tiny house.

Henk Muller is op dit moment in Nederland, maandagmiddag komt hij naar Broek op Langedijk wat spullen brengen. Onder leiding van Viorel is de bouw van de drie huisjes vrijwel afgerond, er komt nog een rapportage van.








Van de directie van het ziekenhuis in Tirgu Mures, waar  bedden zijn gebracht hebben we een bedankbrief en een paar foto’s gekregen.


To the Foundation Promotie,

Allow me, first of all, to express my appreciation to you for your support and your efforts to contribute by increasing the quality of  the hospital conditions within the Targu -Mures County Emergency Clinical Hospital.

We send you this letter for the noble gesture and for the generosity you showed to the sanitary unit, this donation being highly appreciated.

Please accept my warmest thanks, on behalf of the patients of the Targu Mures County Clinical Emergency Hospital, for donating  the beds and mattresses that you send , ensuring that all these reached the ones they were destined for, the patients.

Best regards!

Dr.Claudiu Ion Puiac
Manager``
Ziet er goed uit, jammer  er geen foto van de oude situatie
 bij staat, waarschijnlijk schamen ze zich daarvoor.
 





























Van Cristi kreeg ik nog een link met foto's van de bewoners van Casa Ioana, leuk om te zien.

Abe en Sam zijn net terug met deze combi, Nico en Siem
gan met de 132 naar Marghita en Salard.
In de nacht van zondag naar maandag vertrekken Siem en Nico met een zgn combi vol met pakketten naar Marghita en Salard, als alles goed verloopt zijn ze vrijdag weer thuis.

Aanstaande maandag gaan we ziekenhuisbedden ophalen bij een zorginstelling in Weesp. Woensdag gaan we in Cruquius bouwmaterialen ophalen. We gaan dan ook een combi met pakketten laden met de bestemming Ticau, Floresti en Minis. Maandag 2 december vertrekken Charles en Haye met deze vracht. Er zijn nog een aantal ophaal klussen, genoeg te doen dus.

Het aantal boekingen van onze vlieg/busreis in Roemenië volgend jaar september overtreft al onze verwachtingen, het loopt echt storm. Wil je nog mee reageer snel. De link naar de reisbeschrijving doe ik er nog een keer bij, we gaan de reis nog wat aanpassen met bezoeken aan een paar van onze projecten. Achter de schermen werken we er hard aan om er een onvergetelijke reis van te maken. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen, ook de voorpret is leuk (en het goedkoopste).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten