zondag 7 maart 2021

Weekbericht 10 / 21

Op dinsdag 2maart konden we ziekenhuisbedden ophalen in Schoorl bij het verzorgingshuis Hoog Duinen onderdeel van Magentazorg. Er komen bij Magentazorg nog een flink aantal bedden beschikbaar, teveel voor ons we gaan kijken of  een partnerorganisatie er een bestemming voor heeft.

Woensdag zijn er ophaalklussen gedaan is er opgeruimd en zijn er voorbereidingen getroffen voor het transport met een vriestrailer vrijdag. Ook is er weer zijn er weer schapenkazen in kleinere stukken gesneden. De smaak is heerlijk, dit vinden ze ook in Roemenië. 


Heerlijke spekkoek.
In Amsterdam is op vrijdagmiddag 5 november met hulp van een paar mensen een Roemeense truck met een vriestrailer vlot en goed geladen. Het is een geweldige lading etenswaren geworden waar ze heel blij mee zullen zijn. Van Hekos, het bedrijf tegenover onze opslag in Broek op Langedijk hebben we een partij speciale broodjes gekregen en spekkoeken. Lees hier meer over dit mooie bedrijf hekos.nl. Via St. HiRF uit Weesp taartbodems, chocoladecake en andere lekkere dingen. Van St. Manna veel nuttige en voedzame levensmiddelen die zeker in de smaak zullen vallen. Woensdag 10 maart komt de truck aan in Botosani, de organisatietalenten van Cristi zullen weer goed van pas komen. Om deze enorme partij snel en goed te verdelen is de inzet van veel van zijn contacten onmisbaar. Dit worden er steeds meer, een goede vriend van hem heeft een bandenhandel en wat tijd over. Hij gaat nu samen met zijn vrouw met hulpgoederen naar dorpen in de buurt van Botosani brengen. Ze zijn onder de indruk geraakt van de omstandigheden waaronder veel mensen daar leven. Ook de vader en schoonvader brengen met veel plezier melk en brood naar de dorpen.

De link naar foto's van het laden.

De bouwvergunning van het nieuwe internaat bij Casa Ioana is nu na veel gedoe helemaal rond en de bouw kan weer verder. Iets waar Cristi heel blij mee is zoiets voor elkaar krijgen is niet eenvoudig in Roemenië. 

De link naar foto's van Cristi.

Vanuit Salard kregen we ook weer een bericht, leuk om te lezen. Attila van de boerderij heeft weer aardappelen en wat van de hulpgoederen naar Salard laten brengen.

Hier de link naar foto's.

Vanuit Marghita stuurde Attila een paar foto’s van het voorjaarswerk, altijd leuk om te zien.

Hier de link naar foto's.


De huisjes bouw nabij Ticau is na een goed gesprek met de burgemeester van Someș Odorhei weer verder gegaan De bouwstop zou met een maand worden verlengd maar Reghina heeft hem er vanwege te overtuigen dat dit niet mogelijk is. Hij werkt nu mee, iets wat voor nu en in de toekomst heel belangrijk is. De bouwvakkers die aan de eerste twee huisjes hebben gewerkt zijn tijdelijk naar het buitenland vertrokken om geld te verdienen. Reghina heeft een ander team kunnen samenstellen wel iets duurder. De kosten van het project lopen toch al wat op omdat besloten is de huisjes te isoleren en van binnen te betimmeren en er moeten kacheltjes komen. Het zijn dan nog steeds erg eenvoudige huisjes zonder stromend water, gas en elektriciteit maar het is natuurlijk een enorme verbetering t.o.v. de huidige onmogelijke situatie. Gelukkig hebben St. Emeth en St. Promotie trouwe sponsors die ook nu weer helpen dit financieel mogelijk te maken. Heel veel dank daarvoor. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde ook weer foto’s vanuit Deaj, het geeft mooi weer hoe het dagelijks bestaan van deze mensen eruit ziet. Hulp is en blijft nodig om ze een klein beetje menswaardig bestaan te geven.

Hier de link naar foto's.


Willem bij ons op bezoek in 2014, Tristan en 
Elena vonden vooral de ijsberen leuk.
Willem Twijnstra een trucker die in het verleden regelmatig een rit naar Roemenië voor ons dit met z’n eigen Scania is aan een nieuw avontuur begonnen. Hij is iceroad trucker geworden en rijd op de Tibbitt to Contwoyto Winter Road. 

Hier de link naar info over deze winterweg.

Op You tube staan veel filmpjes hierover.



Dinsdag 9 maart komt van een school uit Gorinchem meubels binnen, ze worden gebracht. Er was vraag naar o.a. van Paul uit Getz, we gaan ze woensdag laden is de planning. We combineren dit met goederen voor Reghina uit Ticaau. Dinsdag aanstaande kunnen we ook weer 21 bedden ophalen bij Hoog Duinen in Schoorl.

Woensdag 10 maart komen als het lukt twee Roemeense trucks laden, een vracht ziekenhuisbedden gaat dan naar Botosani en de andere naar Marghita en Ticau. 

Zo blijven we lekker bezig, jammer maar we moeten nog  steeds de Covid-19 maatregelen in acht nemen, juist in onze regio steekt het virus weer de kop op. Kom niet zonder aankondiging naar de Dulleweg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten