zondag 8 oktober 2023

Weekbericht 40/23

Er is weer heel wat werk verzet de afgelopen week. Woensdag 4 oktober konden we een truck laden met mooie spullen voor onze projecten in Roemenië. Het laden ging vlot, er waren spullen gebracht voor Phoneo uit Reghin, Henk Muller en Rozanne en Alejandro. Dit kon ook allemaal mee, verder hadden we nog wat koek op voorraad en een aantal pallets conserven die we voor een redelijke prijs gekocht hadden. De tijd dat we dit gratis kregen is helaas voorbij, zo lijkt het. Fabrikanten hebben hun productie aangepast, de voedselbanken zijn een belangrijke afnemer geworden en er zijn veel bedrijven die restpartijen opkopen. De spoeling is dun aan het worden, jammer want voor onze doelgroepen is juist voedsel heel belangrijk. We hebben dankzij sponsors mogelijkheden maar moeten wel steeds creatiever worden. 

Het laden ging vlot, er waren nog een aantal ophaalklussen, een mooie dag. Donderdag konden we ook nog een partij ophalen, onze opslag is nog redelijk vol.

Vrijdag bleek dat de truck die we woensdag geladen hadden, Roemenië niet in mocht! Bij controle van de lading bleek dat de THT datum van 1 oktober voor een doos koek niet kon en dat er schoenen en kleding in zat die niet schoon genoeg waren. De chauffeur kreeg een proces-verbaal (geen boete) en moest rechtsomkeert maken. Drie andere trucks met hulpgoederen van andere organisaties overkwam hetzelfde. We hadden al het plan gemaakt om bij een bevriende hulporganisatie in Hongarije te laten lossen. Gelukkig hadden we een chauffeur die niet voor een gat te vangen bleek. Via een nabijgelegen grensovergang lukte het hem wel om Roemenië in te komen. Een hele opluchting voor ons, hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft laat zich raden.

Zaterdagochtend is er gelost en Breaza en kan het verdelen weer beginnen. Een aantal “klanten” van ons depot daar stuurde weer een verslag van hun werk.

Hier de link naar foto's.

John Fracker van de stichting Our life Mission bijvoorbeeld. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris heeft ook weer eens wat van zich laten horen, hij heeft nog steeds problemen met zijn wolhaar varkensboerderijtje, er heerst in de regio nog steeds de Afrikaanse varkenspest. Vol enthousiasme blijft hij doorgaan met zijn werk, een inspirerende persoonlijkheid. 

Hier de link naar foto's.






Henk Muller deelde mooie plaatjes van het oogstwerk van de pootaardappelen en zaaizaden die wij hem konden laten bezorgen. Net als van een huisje bouwen.

Hier de link naar foto's.

Elena en Viorel uit Deaj hebben ook weer een drukke week achter de rug, mooi om te zien hoe het daar allemaal gaat.

Hier de link naar foto's.


Alvast een vooraankondiging, op donderdag 9 november en vrijdag 10 november gaan we in Broek op Langedijk 5.000 kerstpakketten maken. Uw hulp is daarbij onmisbaar, zet het s.v.p. in uw agenda.

Woensdag 11 november 2023 gaan we een truck laden die eerst naar Marghita gaat en daarna naar Ticau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten