zondag 21 april 2024

Weekbericht 16/24

Dinsdag 16 april hadden we de eerste bespreking met Hannie en Hessel van Zending over Grenzen in Almere, dit ging over de PLMA-beurs in de RAI. Net als vorig jaar mogen we samen met hen de achtergebleven levensmiddelen ophalen na afloop van deze beurs. Het is een vruchtbare bijeenkomst geweest waardoor we goed in de startblokken staan om dit goed georganiseerd te laten verlopen. 

Rob heeft al een mail verzonden met het verzoek om je op te geven. Verder zijn we druk aan het “lobbyen” om hier zoveel mogelijk mensen bij te betrekken. In dit blog gaat het heel vaak over arme mensen die niets te eten hebben. Nu we weer de kans hebben gekregen om zoveel eten gratis op te halen, mogen we niet verzaken. Geef je op en doe mee, het is een geweldige happening en het enige wat kan gebeuren is dat je last krijgt van een beetje spierpijn. Het gaat gebeuren op woensdagmiddag 29 mei 2024.

Opgeven doe je via info@stichtingpromotie.nl,. Je kunt mij ook bellen, Maarten Koel 0031628941795

Hier de link naar een flyer.

Hier de link naar het verslag van vorige jaar.

Hier de link naar een filmpje hierover.

We konden afgelopen woensdag weer een truck laden. Deze heeft de bestemming Marghita gekregen. Jammer dat we niet over meer levensmiddelen konden beschikken, het is toch een mooie gevarieerde lading geworden met kleding, meubels, fietsen en een beperkte hoeveelheid levensmiddelen. Er waren een aantal ophaal klussen alles verliep weer soepel.

Hier de link naar foto's. 





Op de boerderij in Marghita is het nu een hele mooie periode met planten en zaaien en ook al oogsten ze uit de kassen. Overtollige productie gaat naar kindertehuizen of andere plekken waar gebrek is. 

Hier de link naar een paar foto's. 

Jorg Bredermann uit Duitsland heeft een trailer met hulpgoederen uit Duitsland naar zijn contacten in Oekraïne gebracht. Na het lossen is deze truck doorgereden naar de boerderij in Marghita, Attila heeft daar de truck geladen met aardappelen, uien en wortelen. Daarna is Jorg met z’n volle truck weer naar zijn contacten in Oekraïne gereden. Heel nodig en nuttig werk in deze bizarre tijden. Het is geen nieuwtje dat iedereen daar zwaar te lijden heeft onder het oorlogsgeweld.

 Hier de link naar foto's.

Marin en Enikő uit Band hebben weer hard gewerkt aan maaltijdvoorziening voor kinderen en huisjes bouwen. Enikő, de vrouw van Marin die meestal achter de kookpot staat, heeft last van diabetisch type 2. Dit ging niet goed, ze is in het ziekenhuis opgenomen, maandag mag ze weer naar huis. Vrijdag is er niet gekookt maar zaterdag hebben andere vrouwen Marin geholpen en 160 kinderen (!) en wat ouderen van eten te voorzien. 

 Hier de link naar foto's.

Marin vertelde mij ook dat het seizoenswerk in Duitsland nog niet erg op gang komt. Een busje met 10 werkers uit het dorp kwam teleurgesteld terug (zonder geld). De asperges van de boer waar ze aan het werk zouden gaan, waren nog niet oogstrijp. Ze konden wel weer gaan!

Deze mannen kwamen weer terug zonder geld maar wel met een schuld door de reiskosten. Een andere bus vertrok weer met tien andere mannen. Hoezo misstanden en misbruik in Europa met en van arbeidsmigranten(?).  

John Fracker van stichting Our Life Mission deelde een bericht over hun geiten project.

Hier de link naar dit bericht en een paar foto's.

 

Henk Muller doet ook zijn best en is op vele fronten actief.

 Hier de link naar foto's.

 Uit Ticau kwamen ook weer berichten over de hulp die Reghina daar geeft.

 Hier de link naar foto's.

De truck die we woensdag 10 april in Broek op Langedijk hebben geladen is donderdag 18 april gelost in Breaza. Het depot in Breaza is dus weer goed gevuld.

 Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft haar blog bijgewerkt, er staan mooie verslagen en foto's op van het verdelen van de paaspakketten 2024.

fazakasimola-csaba.blogspot.com



In de dorpen rond Botosani is ook veel gedeeld, Cristi stuurde er foto’s van. Al eerder schreef ik dat Cristi betrokken is geraakt bij een soort voedselbank. Supermarkten uit deze stad doneren hieraan hun overtollige producten. Een mooie bron voor hem om dit te kunnen delen met de armen. 

 Hier de link naar foto's.

Virorel en Alena uit Deja zijn net als elke week weer veel eten uit in Deaj en Haranglab en gaven les aan kinderen. Prachtig werk wat elke week maar weer doorgaat tot het niet meer nodig is. Dit is een stip aan de horizon die ver weg staat.

 Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we in Broek op Langedijk opruimen, spullen ophalen etc. Er is genoeg te doen. 

Het is niet zeker of er volgende week een update komt, dit omdat de schrijver ervan het weekend op pad is met motorvrienden.



 

 

 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten