zaterdag 6 april 2024

Weekbericht 14/24

Weer een mooie week achter de rug waarin veel werk is verzet.

 

Woensdag 3 april waren er ophaal- en opruimklussen en is voorraad uit onze tijdelijke opslag weer naar de Dulleweg gebracht.

 

Donderdag 4 april was er een kledingactie in een winkel in Heerhugowaard. En vrijdag 6 april kwamen er twee trucks laden. Met als resultaat dat alle ook de laatste 2.600 paaspakketten nu onderweg zijn naar Roemenië.


Een paar foto's van het laden.

 

Csaba uit Breaza is druk geweest met het wegbrengen van de eerste zending pakketten. Van stichting Phoneo uit Reghin mag hij hiervoor een hele handige bestelauto voor gebruiken.

 

Er zijn ondertussen al veel pakketten bij de mensen thuis gebracht. De geruchten gaan snel en hij kreeg al vragen: wanneer kom je bij ons? De armste mensen hebben honger, voor ons moeilijk voor te stellen maar in sommige en dan vooral zigeunergemeenschappen is dit gewoon een feit.

 

Hier de link naar foto's van Csaba en Imola.

 

Józsi en zijn team van de gaarkeuken voor kinderen in Tirgu Mures hebben een fotoserie gestuurd van hun activiteiten. Daarnaast ook een verslag over de zomeractiviteiten in 2023. Mooi dat deze activiteiten er zijn voor kinderen die onder deze omstandigheden leven.


Hier de link naar foto's.


Hier de link naar de zomeractiviteiten

 

Csaba heeft onder andere pootaardappelen opgehaald van de boerderij in Marghita. Henk Muller is direct gaan verdelen, mooi dat hij dit stimuleert. Nu maar hopen op een goede oogst.

 

Hier de link naar foto’s van Henk met een toelichting.

  

Marin en Hennie uit Band zijn weer druk geweest met eten koken. Een huisje bouwen voor een gezin in nood. Mooi werk ook deze week.


Hier delink naar foto's.

 

Bij Cristi en Aline in Botosani is het ook nooit saai, Casa Ioana is geen statisch iets. Cristi stuurde een paaswens annex nieuwsbrief, Madaline is getrouwd (!). Het huis van de buren is te koop, een kans die Cristi graag wil aangrijpen om ruimte te creëren. Er kwamen meer dan 100 foto’s binnen van uitdeelacties, ik heb een kleine selectie gemaakt. De moeite waard om te lezen, 


Hier de link naar foto's.


Hier de link naar de nieuwsbrief.





 

Toth Attila uit Peris stuurde een heleboel foto’s van blije mensen die een paaspakket ontvingen. Helaas is dit overschaduwd door een ongeluk van een van de kinderen die in zijn kindertehuis wonen. Hij kreeg een ongeluk met een op hol geslagen paard en is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. Het leek mij niet passend de foto's van het ongeluk te plaatsen.

 

Csaba heeft uit Breaza miscanthus stekken gekregen van iemand. Attila wil dit energiegewas uitproberen op de boerderij in Marghita. 

 

Het is druk op de boerderij met het voorjaarswerk, zaaien poten, kunstmeststrooien, noem het maar op. Begin maart zijn de eerste aardappelen al gepoot en komen nu al boven de grond. Het weer is heel gunstig de laatste tijd.


Hier de link naar foto's van het miscantusproject..

 

John Fracker wil met een geitenproject beginnen en heeft wat voer gekregen van de boerderij.


Hier de link naar foto's en het verhaal van John.

 






Van Jan Pikes kwamen er weer foto's uit Oekraine. Misschien moeten we wel meer gaan doen samen met Jan. De druk van de Russen groeit met alle gevolgen van dien, een treurig ontwikkeling. 


Hier de link naar foto's.




Viorel en Elena uit Deaj hebben weer veel werk verzet en omgekeken naar hun medemens. Mooi natuurlijk al dat eten dat er is gemaakt en brood dat er is gebakken.


Hier de link naar foto's.















Aanstaande woensdag 10 april gaan we een trailer laden die de bestemming krijgt Breaza.

 

Woensdag 29 mei is het zover, we gaan samen met Zending over Grenzen na afloop van de PLMA de Rai leeghalen. Zet deze datum vast in je agenda!!


Hier de link naar een filmpje van de vorige keer.

 

  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten