zondag 31 maart 2024

Weekbericht 13/24

We hebben het even een beetje rustig aangedaan. Woensdag 27 maart zijn er weer wat spullen uit een tijdelijke opslag teruggebracht naar de Dulleweg. Verder “winkeldochters” uit de stelling gehaald, karton naar G.P. Groot gebracht, dit soort dingen. In Hazerswoude-Dorp konden we een mooi partijtje chocolaatjes ophalen. Donderdag was er nog een ophaalklus in Amsterdam.


Maandagmorgen 25 maart kwam de eerste trailer met de pakketten lossen in Breaza. Dit is allemaal prima verlopen. Csaba is direct begonnen met de verdere verspreiding, de ontvangers waren er heel blij mee.


Hier de link naar foto's.

 

Donderdag kwam de tweede truck aan in Marghita. Ook Attila is direct met de verdere verspreiding bezig geweest. De mensen uit de zigeunergemeenschap in Getz kregen er  een pakket. Inci en Domien uit Salard kwamen hun deel ook ophalen.


Hier de link naar foto's.

 

De volgende twee trailers komen waarschijnlijk op donderdag 4 april in Broek op Langedijk de laatste 2.600 pakketten laden. Deze zijn dan voor het Orthodoxe Paasfeest bij de mensen thuis. De oosters-orthodoxe kerken - ook wel Orthodoxe Kerk of Byzantijnse Kerk genoemd - vieren het Paasfeest in 2024 op zondag 5 mei. In Roemenië zijn dit nationale feestdagen.

 

Jan Pilkes, de voorzitter van St. Caritas uit de Rijp stuurde foto’s van uitdeelactie in Oekraïne. Jan doet alles wat binnen zijn vermogen ligt om zo veel mogelijk hulpgoederen Oekraïne in te brengen. Het is niet waarschijnlijk dat er op korte termijn een einde komt aan deze oorlog. De steun van het Westen blijft achter bij wat er nodig is om dit bloedvergieten te stoppen.


Hier de link naar foto's.

 

Henk Muller is weer terug in Roemenië. Hij is druk met de tuintjes projecten. Volgende
week komen daarvoor ook pootaardappelen uit Marghita beschikbaar. In Breaza is nog een flinke partij groentezaden dus het moet lukken, mooie en zinvolle tuintjes te maken. 


Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om een tuintje te beginnen. Op die manier in ieder geval een beetje zelfvoorzienend te zijn is belangrijk. Het is  te hopen dat nog veel meer mensen tot dit inzicht komen.

 

Hier de link naar foto's.

 

Marin en Hennie uit Band hebben weer twee keer een maaltijd gemaakt, het begint te wennen, lijkt het wel. Een mooie actie voor deze mensen.


Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena uit Deaj hebben weer een drukke week achter de rug, Brood bakken eten koken het uitdelen ervan het is niet niks. Het werk in de kas is ook volop bezig, indrukwekkend allemaal.


Hier de link naar foto's.

 

Woensdag 3 april gaan we de normale werkzaamheden doen. Of de trucks inderdaad de pakketten komen laden op 4 april weet ik dinsdag 2 april.


Stichting Emeth heeft een nieuwsbrief uitgegeven over het werk van Reghina in Ticau.


Hier de link naar dit bericht.


 





Het is overgens jaloers makend mooi weer in Roemenië. 

 

 

Prettige Paasdagen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten