zondag 17 maart 2024

Weekbericht 11/24

De afgelopen week hebben we geen truck geladen voor Roemenië. De voorraad die we daarvoor nog hadden was niet divers genoeg om een mooie lading te kunnen samenstellen. 

Daarnaast vergt het inpakken van de pakketten op 21 en 22 maart de nodige voorbereiding. Op woensdag 13 maart hebben we daarvoor ruimte gemaakt in onze opslag aan de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk. We hebben tijdelijk de beschikking over een opslagruimte waar e.a. kunnen opslaan. De dozenhal uit Ermelo kwam 5.500 lege dozen brengen. 

Op donderdag 14 maart kwamen twee trailers uit Roemenië lossen met de levensmiddelen die we hadden besteld bij Penny Market daar. Penny Market is onderdeel van het Duitse REWE concern. Ondanks de extra transportkosten is dit goedkoper dan bestellen in Nederland. Samen met de bestaande voorraad kunnen we 5.200 prachtige pakketten samenstellen. 

  Hier de link naar foto's.

We rekenen weer op een goede opkomst van mensen die ons komen helpen met deze enorme klus. De voorspellingen zien er goed uit. Anders dan voorgaande keren komt er op donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart een truck pakketten laden. De helft van de geplande productie is dan gelijk onderweg naar Roemenië. Het cateringteam is er weer klaar voor, het gaan vast weer een paar leuke dagen worden. 

Woensdag 13 maart is er bij Cristi in Botosani een trailer gelost die we in Broek op Langedijk hadden geladen. De trailer is wat langer onderweg geweest, de reis per trein had vertraging opgelopen. Cristi heeft het druk, voor wat betreft het kindertehuis en het internaat is er extra veel regelwerk. De Baptistenkerk waar hij lid van is vraagt ook meer van hem dan vroeger, regelmatig is hij er voorganger. Er komt veel op hem af de laatste tijd. 

 De link naar een paar foto’s van het lossen.

Al vaker schreef ik over de naschoolse opvang in Getz, dit is in de loop der jaren een prachtig project geworden.

 Hier de link naar foto's.


Marin en Hennie uit Band gaan door met hun werk, maaltijden koken. Nog een keer een huisje bouwen en ook nog een opknappen. Binnenkort barst de vraag naar tijdelijke werkers uit het buitenland weer los. Veel mensen uit dit soort dorpen worden geronseld door uitzendbureaus en gaan het avontuur aan. Gaat niet altijd goed natuurlijk, er zijn veel misstanden.

Hier de link naar foto's van de maaltijdvoorziening 

Hier de link naar foto's van huisjes bouwen.


Reghina uit Ticau is weer aan het uitdelen geweest. 

Hier de link naar foto's. 

Henk Muller is op dit moment in Nederland, hij bezoekt een aantal contacten. 


Viorel en Elena uit Deaj hebben weer brood gebakken en eten gemaakt voor de daklozen in Tirgu Mures en de mensen in Haranglab.

Hier de link naar foto's. 

Csaba uit Breaza kon meel uit Marghita ophalen, hij kon hiervoor een handig vrachtwagentje gebruiken van Phoneo

 Hier de link naar foto's.

Maandag 18 maart zijn er genoeg mensen voor de laatste handelingen betreffende het klaarzetten t.b.v. het inpakwerk. Gerard-Jan en Miranda regelen dinsdag 19 maart in de namiddag het inpakken door de vrouwenclub en een kinderclub. Woensdag 20 maart voor het nalopen van de laatste dingen zijn er genoeg mensen. Donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart gaat het dus gebeuren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten