zondag 24 maart 2024

Weekbericht 12/24

De pakkettenactie is weer goed geslaagd, maar liefst 5.200 zijn er gemaakt. De spanningsboog was aan het begin van de week nog wel hoog. De voorbereidingen zagen er goed uit, het aantal producten was nog net niet helemaal genoeg.

Dankzij mensen uit ons waardevolle netwerk konden we dit in de loop van de week oplossen en was de voorraad ruim voldoende. Met de productie hebben we ondertussen best wel wat ervaring. Omdat de vraag steeds toeneemt, zoeken we de grens van de mogelijkheden steeds wat verder op. 

Genoeg voorraad, de ruimte, een plan, het is allemaal nodig is. Maar nog belangrijker genoeg mensen die willen komen helpen. We mogen ons gelukkig prijzen dat vrees voor onvoldoende helpers ook deze keer ongegrond was.

Het valt niet te ontkennen dat de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers stijgt en er zijn er een aantal afgevallen. Tijdens het inpakken zelf zie je hoeveel mensen van goede wil er druk bezig zijn. Als later de spanning, of het allemaal goed gaat, is weggevallen, dringt het pas echt door. Allemaal mensen met verschillende achtergronden, hoe is dit zo bij elkaar gekomen (?). Mede hierdoor was het weer een heel bijzonder evenement. Zeker ook omdat de vrijwilligers van de Prinsenstichting hun steentje hebben bijgedragen. Net als op dinsdagavond een jeugdclub van de Hervormde Kerk uit Broek op Langedijk met begeleiders. In zo'n korte tijd 5.200 pakketten maken van deze omvang, geen slechte prestatie! Het cateringteam heeft ook weer prima werk gedaan. Heel erg bedankt allemaal. 

Hier de link naar foto's.

De helft van de pakketten is al onderweg, 2.600 in totaal. De eerste truck komt maandag uitladen in Breaza. De tweede waarschijnlijk dinsdag in Marghita. 

In Roemenië is afgelopen woensdag een truck gelost in Breaza. Door de drukte was er weinig gelegenheid tot contact met Csaba en Imola. Ongetwijfeld is het verdelen direct begonnen.

Henk Muller is op dit moment in Nederland en bezoekt een aantal van zijn contacten en nu weer onderweg naar Roemenië.

Marin en Hennie uit Band hebben weer gekookt en ook is er weer een huisje gebouwd. Het zijn kleine stapjes, maar naar de maatstaven die daar gelden gaat het wat beter daar. Wat een ander groot pluspunt is dat het weer is opgeknapt, de kou is voorbij. 

 Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena uit Deaj hebben niet stilgezeten, heel veel brood gebakken en
maaltijden gemaakt. Viorel was de voorganger bij een doopdienst. 

Hier de link naar foto's. 



Reghina uit Ticau is altijd in de weer met voedsel uitdelen net als bijbelvertellingen. Er gaan regelmatig goederen heen maar liefst zou ze hebben dat we er nog een schepje bovenop konden doen. Binnenkort gaan hier ook pakketten heen.

Hier de link naar foto's. 

Nogmaals iedereen bedankt die meegeholpen heeft met de pakketten actie. Binnenkort op dit blog de beelden en verhalen waar ze terechtkomen. 

Aanstaande woensdag gaan we de opslag weer in orde maken. De laatste twee trucks met pallets gaan we na Pasen versturen. Zoals het er nu naar uitziet op woensdag 3 april.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten