zaterdag 2 maart 2024

Weekbericht 9/24

We hebben in de eerste twee maanden van 2024, acht trailers, waardevolle hulpgoederen naar Roemenië verzonden. In samenwerking met Jan Pilkes van St. Caritas ook nog eens drie naar Oekraïne. Geen slechte start dus, iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Het vervoer per trein begint te wennen, de eerste twee trailers die we op die manier verzonden, zijn inmiddels op de plaats van bestemming aangekomen. De reis duurt iets langer, maar oponthoud aan de grens vermijden we op deze manier.

 

Maandag 26 februari is er een trailer gelost in Breaza, deze hadden op 7 februari in
Broek op Langedijk geladen. De contactpersonen van Csaba en Imola kwamen direct spullen ophalen. Om deze tijd van het jaar hebben arme mensen het toch extra lastig. Hun pensioentjes raken snel op door de hoge energiekosten en de dure levensmiddelen. De mensen die in armoedige hutjes wonen kunnen nog geen werk vinden als losse arbeider. Om deze tijd van het jaar brengt de natuur, behalve wat takken voor de kachel, nog niet veel.



Bijgaand fotoalbum geeft weer een indruk hoe dat allemaal gaat in Breaza. Ook van het uitdelen aan de mensen waar het om gaat.

 

Hier de link naar foto's.


Imola deelde ook een album over het uitdelen van zaden. Er is hier veel animo en waardering voor.

 

Hier de link naar foto's.

 

Jan Pilkes had een beetje moeite om de trailer die we zouden laden voor Oekraïne op tijd te laten komen. Woensdagochtend 28 februari lukte het dan toch. Jan kwam om 8:30u met zijn eigen laadploeg en om 12 uur er ging een mooie en waardevolle partij hulpgoederen op weg naar Nowa Odessa. 


De volgende truck stond al voor de deur, een trailer met bestemming Botosani Roemenië. Na de lunch en de  ploegen wissel gingen we aan de gang, het duurde wat langer dan normaal. We moesten de lading extra goed zekeren voor de treinreis. De lading was ook niet even gemakkelijk te stouwen, een pittige klus. Er is nog het e.e.a. opgeruimd en naar de stort gebracht. We hebben dus weer wat ruimte gecreëerd. Om uitputting van onze vrijwilligers te voorkomen, moeten we het niet elke week doen op deze manier, maar deze keer kwam het zo uit.


Donderdag 29 februari was er nog een ophaalklus in Amsterdam maar voor de rest is het relatief rustig met inkomende goederen. We hopen dat het stilte voor de storm is.

 

Hier de link naar foto's.

 

Donderdag 29 februari kwam in Marghita de trailer lossen die we de week daarvoor  in Broek op Langedijk hadden geladen. Het gedeelte per trein vanaf Venlo naar Arad was probleemloos verlopen.


Hier de link naar een paar foto's.



Viorel en Elena uit Deaj hebben zich ook weer voor 100% ingezet. Het is natuurlijk ongelofelijk, dat zo’n situatie als in Haranglab bestaat. Mooi dat deze mensen dit elke week weer doen, heel belangrijk daar. Vanuit ons depot in Breaza is er weer aardig wat heen gegaan. De voorraad meel uit Marghita slinkt alweer behoorlijk las ik tussen de regels door. 


Hier de link naar foto's. 


Reghina uit Ticau stuurt trouw elke week foto’s van wat ze allemaal doet voor haar medemens. 


Hier de link naar foto's.

 

Marin en Hennie uit Band werken hard, twee keer in de week eten koken, voor meer dan 100 mensen, ik geef het je te doen. Het resultaat is mooi om te zien. Gelukkig hebben we de mogelijkheid het project nog wat langer te kunnen ondersteunen.


Hier de link naar foto's van het maaltijdproject.


Huisjes bouwen in Band gaat ook goed, er is een project klaar en het volgende start de komende week. 


Hier de foto's van huisje nr. 2


Hier de link naar foto's van het volgende huisje.

 


Joszi uit Tirgu Mures doet ook zijn uiterste best om de mensen om hem heen te
helpen. Het voedselproject en het bad en kledingwasprogramma zijn heel belangrijk daar.


Hier de link naar foto's.

 




Henk Muller is ook elke dag actief en bruist van de ideeën en plannen hoe hij andere mensen kan helpen en de armoede in het algemeen kan bestrijden. Henk zijn Nederlandse stichting heeft ook een facebook pagina waar veel berichten van Henk staan. 


facebook.com/stichtingromana 


Hier de link naar foto's.


 

Aanstaande woensdag zal er geladen worden voor Breaza. Zelf ben ik daar niet bij, samen met Nico Groot uit Warmenhuizen ga ik maandag 4 maart naar Marghita en Breaza, zaterdag 9 maart komen we weer thuis.

 

In het vorige weekbericht staat een bericht over onze pakkettenactie, deel dit of vertel erover. We kunnen hulp goed gebruiken.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten