zondag 14 juli 2024

Weekbericht 28/24

We konden afgelopen woensdag een trailer laden met waardevolle hulpgoederen voor het depot in Breaza. De truck kwam later dan de bedoeling was, maar dankzij de flexibele inzetbaarheid van een aantal van onze vrijwilligers is het toch gelukt. Er waren nog wat ophalen klussen al met al was het een goed bestede dag.


Hier de link naar foto's.

 







Het blijft maar (te) warm in Roemenië, de thermometer tikt soms de 40 graden aan. Dat is voor mens en dier veel te hoog, voor de gewassen op het land is het ook niet goed. Een omslag van het weer is helaas nog niet in zicht.

 

Csaba is samen met een vriend weer aardappelen en groenten gaan ophalen in Marghita, de mensen die hun voorraad vanuit het depot in Breaza krijgen zijn er heel blij mee.


Hier de link naar foto's.

 

Marin uit Band is weer begonnen met de bouw van een huisje, het is mooi dat dit allemaal kan. Ook het voedselprogramma is een doorslaand succes. De aardappelen en groenten uit Marghtia is hij ook direct gaan verdelen onder hun contactpersonen.


Hier de link naar foto's.

 

Vanuit Getz kwam een hele serie foto’s van kinderen die genoten van een zomerkamp. Mooi om te zien dat dit daar zo aan toegaat, wat een verschil met de beginperiode van onze activiteiten in dit dorp.


Hier de link naar foto's.

 

Toth Attila uit Peris stuurde ons een update van zijn activiteiten, dat zijn er gewoon veel. Het is betekenisvol werk voor veel mensen in zijn omgeving.


Hier de link naar foto's.

 


Henk Muller zijn werkgebied is uitgebreid en ook zijn netwerk is groot. Deze keer
weer veel foto's met toelichting van zijn bezigheden. Het brengt het leven van deze mensen voor ons een stukje dichterbij. Goed om te weten en niet te vergeten.


Hier de link naar foto's.

 





Viorel en Elena hebben het ook weer druk gehad, goed dat dit allemaal zo draait.

 

Hier de link naar foto's.


Op het laatste moment stuurde ook Joszi uit Tirgu Mures een hele serie foto's. Eten maken en uitdelen, kinderen in bad, haren knippen en een uitstapje met een aantal kinderen. Goed werk.


Hier de link naar foto's.


Maandag gaan Nico Groot uit Warmenhuizen en de schrijver van dit blog naar Roemenië. Eerst bezoeken we Attila en zijn team op de boerderij, en daarna vanuit Breaza een aantal andere plekken. In de planning was het warme weer niet opgenomen, we gaan er het beste van maken.

 

Onze jaarlijkse BBQ in Schagerbrug houden we dit jaar op zaterdagmiddag 3 augustus. We kunnen weer op de gastvrijheid van de familie Ligthart rekenen. Het vlees komt weer van topslagerij Klaver, Patricia ziet erop toe dat dit goed komt. Een broer van Geeske is eigenaar van de BBQ die we mogen gebruiken, hij komt dit jaar zelf mee als kok.


Het is goed dat vrijwilligers, "oproep" vrijwilligers en sympathisanten elkaar ontmoeten op deze informele manier. Aarzel niet en geef je op, dit kan via een mailtje naar info@stichtingpromotie.nl of bel onze secretaris Rob Booden 0624266258. We maken er een leuke (na) middag van!

 

Aanstaande woensdag zijn er ophaal klussen ik stuur een bericht hierover op de groeps-app.

 

De volgende update op dit blog komt op 28 juli 2024.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten