zondag 18 november 2018

Weekbericht 45


Charles en Sam hebben een probleemloze rit naar Breaza gemaakt, zaterdag waren ze weer thuis. De aflopen week stond in het teken van het beddentransport en ophaal en wegbreng werkzaamheden, weer prima gelukt allemaal.

En zo rollen we weer in onze Kerstpakketten actie, geweldig mooi om te doen. Het maken en het wegbrengen naar Roemenië is een hele happening. Dit kunnen we slechts doen dankzij de hulp van trouwe sponsors en de vele vrijwilligers, het is een klein wonder dat dit telkens weer lukt.

De voldoening komt vooral van de blije gezichten in Roemenië, bijna 4.000 gezinnen krijgen weer een prachtig pakket.  Dankzij de mensen van de 11 verdeelpunten in Roemenië weten we zeker dat de pakketten op de goede plek terecht komen. Vooral naar weduwen met een heel klein pensioentje, gezinnen met veel kinderen die in een armoedig hutje wonen met geen of weinig inkomen. Kortom waar het armoede troef is.

De verhalen en foto’s van onze contactpersonen, de eigen ervaringen, we zullen er weer veel van horen. Naast het verspreiden van de Kerstpakketten, gaan we dit jaar in Botosani 50 daklozen van een maaltijd en iets extra’s voorzien.

Het moet eerst allemaal nog wel even gebeuren, daarom zijn de komende week alle verloven ingetrokken! Maandag gaan we eerst twee Roemeense trailers laden met de prachtige ziekenhuisbedden uit Den Helder. Ook de ruimte vrij maken waar we de pakketten kunnen maken en nog wat spullen ophalen uit Zaandam en Broek op Langedijk.

Dinsdag zijn er een paar ophaalklussen, o.a de laatste bedden uit Den Helder, waarmee dan een flinke klus is afgerond. De eerste 19 bedden staan al in een ziekenhuis in Tirgu Mures, ze waren heel blij mee en verrast door de kwaliteit van de bedden.

Woensdag komt de bestelling van AH binnen en gaan we de opstelling perfectioneren. Donderdag en vrijdag gaan we dan de 3.800 pakketten maken en twee combi’s laden. Gelukkig hebben we al weer behoorlijk wat aanmeldingen van helpers binnen. We doen deze actie op onze locatie in Heerhugowaard en dus niet in Broek op Langedijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten