zondag 28 april 2019

Weekbericht 16

Opslag in Marghita.
Direct na Pasen zijn we weer aan de slag gegaan. Op dinsdag hebben we een Roemeense truck geladen met bestemming Marghita. Er is weer veel koek chips en andere etenswaren geladen. Het team in Getz kan het snel verspreiden, er zijn ook 350 jongelui uit de wijde omgeving die een evangelisatie week volgen daar. Afgelopen donderdag is de truck gelost in Marghita.
Blije bewoners van het kindertehuis van Cristi en Aline.



In Alkmaar bij St. Manna konden we weer een trailer vol chips ophalen, wel een beetje veel dus. Om dit even af te stemmen heb ik Cristi uit Botsani gebeld over dit “probleem”. Hij vertelde mij dat als hij de contactpersonen van kerken uit de omgeving gaat bellen  binnen een dag alles weg is. Er komen dan mensen uit bijvoorbeeld Vaslui een afstand van 200 kilometer. Ook vanuit  Rădăuţi-Prut komen er mensen, in dit dorp hebben we in het verleden noodhulp gebracht na een overstroming van de rivier de Prut. Kortom het is geen enkel probleem voor Cristi om al deze goederen op een goede manier te verdelen, ook die met een kritische THT datum, de nood 
is hoog en de vraag is groot.  Hier de link naar een paar foto's.

Na dit telefoongesprek kreeg ik een ander telefoontje, of we 20 ton mais in blik konden gebruiken ook nog met een goede THT datum, dat werd een ja dus.

Op woensdag was het druk met opruimen en er waren nog een paar ophaalklussen.

Carin zorgt ook regelmatig voor brood in Haranglab.
Aanstaande dinsdag gaat Siem in België een 30 pallets verschillende soorten koek ophalen. Ook verwachten we nog chocopasta uit Enschede. Er staan ook weer 6 pallets zonnebloempitten te wachten op transport naar Breaza.

Aanstaande woensdag gaan we weer een combi laden met bestemming Breaza, twee heren uit Friesland gaan er mee op pad.

Er zijn foto’s binnengekomen van Carin van der Beek over het verdelen van pakketten in Haranglab, ook weer trieste situaties daar die al jarenlang voortduren.

hier de link naar een paar foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten