zondag 15 maart 2020

Weekbericht 12 2020


De pandemie, veroorzaakt door het corona virus, heeft een enorme impact op het functioneren van onze maatschappij. Tijdens het maken van de pakketten op 5 en 6 maart was het virus al regelmatig onderwerp van gesprek, dat de gevolgen zo groot zouden worden en dat met deze snelheid hebben slechts weinige voorzien. De voorlichting van de overheid was toen ook heel anders dan nu. De problemen stapelen zich op, het tegenhouden van de verspreiding van het virus is buitengewoon moeilijk. In de kranten, op het internet en de televisie zien we hier meer dan genoeg voorbeelden van.

Stichting Promotie heeft hier ook rekening mee te houden. Binnen het kader van wat mogelijk is gaan we door met het ophalen van goederen, het laden van vrachtwagens met hulpgoederen en het magazijnwerk. De vrijwilligers dienen zich daarbij te houden aan de inmiddels welbekende maatregelen zoals goed handen wassen, geen handen schudden, gepaste afstand houden van elkaar en vooral thuisblijven bij verkoudheid of andere ziekteverschijnselen.

Waar we voorlopig mee stoppen is het rijden met de trucks van Van den Heerik transport naar Roemenië met vrijwilligers achter het stuur. Het risico dat landen grenzen sluiten voor vrachtverkeer is niet heel groot. Wel is het al zo dat Nederlanders niet langer welkom zijn in een land als Tsjechië, gaat Hongarije of Roemenië ook deze maatregel nemen? We weten het niet maar het is niet uit te sluiten.  De wachttijden aan de grenzen zijn niet leuk meer en zo zijn er nog wel een paar redenen te bedenken om het rijden met vrijwilligers achter het stuur op te schorten.

Siem en Sam hebben met hun rit naar Breaza er in beperkte mate last van gehad, aan de grens waren er wel langere wachttijden dan gemiddeld, echter nog niet buitensporig. Op de terugweg zagen ze in Hongarije wel veel langere rijen dan normaal om Roemenië in te komen. Vrijdagavond waren ze weer veilig thuis.

Het uitdelen van de pakketten in Reghin, door de mensen van stichting Phoneo, is deels direct van start gegaan. In Breaza beginnen ze volgende week. De kinderen gaan helpen, in het hele land zijn de scholen dicht, ze zijn dus blij wat te kunnen doen. Er zijn nog geen mensen in de omgeving die een besmetting hebben opgelopen. Hier de link naar wat foto's.

De Roemeense truck die we woensdag hebben geladen is zaterdagmiddag met een behoorlijke vertraging aangekomen in Deaj. Henk Muller is daar inmiddels ook weer. Ze gaan zo snel mogelijk met het lossen beginnen.  Hier de link naar een paar foto's van het laden

Nog lang niet alle pakketten zijn verzonden, hiervoor laten we nu Roemeense trucks komen, de eerste komt dinsdag om te laden voor Botosani en de 2e komt vrijdag om te laden voor Breaza. Op woensdag hebben we ophaalklussen en genoeg andere bezigheden.

Het virus heeft voor een groot aantal mensen zeer vervelende gevolgen. Daarom zijn onze acties echter niet van minder belang geworden voor de mensen waar wij ons om bekommeren. Laten we dus vooral zoveel als redelijkerwijs mogelijk is doorgaan met dit mooie werk.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten