zondag 8 maart 2020

Weekbericht 11 2020


Aan het begin van de week dachten we wel leuk al die plannen en ideeën maar gaat de uitvoering ook lukken?  Hebben we niet teveel “hooi op onze vork” genomen?

Na afloop van de week schrijf ik dit bericht met een opgelucht en blij gevoel, het is allemaal heel erg goed verlopen en alles is gelukt. Ook deze keer was de inzet van de vaste en “parttime” vrijwilligers weer geweldig. 
 
Op dinsdagochtend hebben we truck met trailer geladen met bestemming Breaza, er is veel bouwmateriaal geladen, meubels matrassen, een heel diverse vracht. Op vrijdag is deze gelost, deels in Breaza, maar ook in Peris bij het kindertehuis in aanbouw van Toth Attila.

Het kindertehuis zelf is bijna klaar en zal binnenkort in gebruik genomen worden. De verbouwing van de bijgebouwen komt nu op gang. Deze gaan dienen als opvangplek voor mensen die in de problemen zijn geraakt, een winkel met 2e hands goederen en een kantoortje. De bouwmaterialen kan hij daar prima voor gebruiken ook de meubels hebben daar een plekje gevonden. Een bijzonder mens deze Toth Attila die betekenisvolle dingen doet voor de mensen in zijn omgeving.

Dinsdagmiddag is een klein groepje, onder de bezielende leiding van Jan Valk bezig geweest om de voorraad op de juiste plek neer te zetten. Een goede indeling is belangrijk om het inpakken zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Woensdag is dit afgerond, we hebben ook nog wat spullen kunnen ophalen en ook de “horeca” faciliteiten zijn in orde gemaakt. De voorbereidingen waren klaar.

Donderdag ging het dan gebeuren, 4.500 pakketten maken, meer dan ooit tevoren, 300 meer dan met onze kerstpakketten actie. Dit in twee dagen, zou dat goed gaan, komt er wel genoeg hulp? Gelukkig kwamen er bijna 100 (!) mensen enthousiast helpen. Een bont gezelschap, maar allemaal met dezelfde intentie, we gaan dus klus goed en snel klaren. Even na 15:00 uur waren er maar liefst 2.830 pakketten gemaakt van ongeveer 17 kg per stuk en twee vrachtwagens geladen. Er bereikten ons later wel berichten over spierpijtjes, op de bank in slaap vallen en dat soort dingen.

Vrijdag kwamen er weer bijna net zoveel mensen. Er moesten er nog 1.670 worden gemaakt, de laatste liep om 12:15 uur van de band. Na de uitgebreide lunch is de hal  opgeruimd. We kijken terug op een geweldig geslaagde actie die we in november gaan herhalen.  Zaterdag stond er een mooie foto en een klein artikel in het Noord Hollands dagblad over deze klus.


Zaterdag had ik nog even telefonisch contact met Csaba uit Breaza “onze man ter plaatse”. Hij vertelde dat meer en meer mensen in de problemen raken aan het einde van de winter. Dit door gebrek aan de meest elementaire dingen, alles is gewoon op en even pinnen zit er niet in voor hen,  een pakket helpt dan echt. Velen van hen kunnen het haast niet geloven dat mensen uit zo’n ver land op deze manier aan hen denken.

-Iedereen die hier aan heeft meegewerkt heel erg bedankt.-

Maandagochtend in alle vroegte gaan Siem en Sam met de eerste vracht pakketten naar Breaza.


Aanstaande woensdag komt er een Roemeense truck laden met bestemming Deaj, de thuisbasis van Henk Muller. Behalve de pakketten laden we nog veel andere nuttige dingen voor daar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten