zondag 29 maart 2020

Weekbericht 14 29 maart 2020

Het is Dwight gelukt om de 160 pakketten in Rontau te verdelen. Ferenc van de boerderij heeft ze naar dit dorp gebracht. Het is nog een hele happening geworden maar de pakketten zijn goed terecht gekomen. 








Maandagmorgen is de truck die we op donderdag 19 maart hebben geladen gelost in Breaza. De beperkende maatregelen waren net ingegaan, er ontstonden echter geen problemen en er kwamen ook een paar mensen helpen met het lossen. Toth Attila kwam direct zijn deel ophalen en is ook voorzichtig begonnen met het uitdelen. De rest van de pakketten blijft nog even in opslag. De contacten van Csaba en Imola die de pakketten verder gaan uitdelen moeten zich aan de regels houden, de veiligheidsmaatregelen in acht nemen en een distributieplan maken.. Het is doodstil op straat in Breaza er is vrijwel niemand op straat en regelmatig komt een politieauto in het dorp die met behulp van een luidspreker iedereen probeert binnen te houden.

Imola heeft er ook iets over op haar blog geschreven.


Donderdag 26 maart hebben we met een klein groepje 900 pakketten geladen voor Margitha/Getz en Salard. Op zaterdagmorgen is deze daar gelost, ook hier geen problemen met autoriteiten. Ze gaan een veilige manier proberen te vinden om de pakketten uit te delen. Attila gaat Domien helpen met het transport naar Salard.


Henk Muller woont in Deaj te midden van mensen met die het onder normale omstandigheden al moeilijk hebben. Armoede, slechte huisvestiging, gezondheidsproblemen en zo zijn er nog wel een paar problemen te benoemen. Henk doet samen met Virorel zijn best om deze mensen te helpen. Hij is voedsel en schoon water aan het uitdelen aan zo’n 350 gezinnen per week.
Hoe belangrijk kan een brood zijn!!
 
Cristi maakt zich grote zorgen over de kinderen in de opvang en hoe hij daar alles en iedereen er gezond door heen krijgt.


Het werk van stichting Promotie gaat voorzichtig op kleine schaal door maar met veel mensen tegelijk aan het werk is uitgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten