zondag 23 juli 2023

Weekbericht 29/23

Afgelopen woensdag konden we weer een truck laden. Door de vakantietijd of andere oorzaken komen er helaas minder levensmiddelen beschikbaar. Dit keer toch weer een mooie bruikbare lading. Eerst naar Marghita en daarna naar Ticau. Voor Reghina kon op de boerderij in Marghita een partijtje aardappelen worden bijgeladen. 

Hier de link naar foto's.





In de Oekraïne is de situatie ondragelijk voor heel veel mensen, via Cristi en Igor helpen we zoveel als we kunnen. Nooit kunnen denken dat we ons ooit met deze vorm van hulpverlening zouden gaan bezighouden. Oorlogen zijn er altijd ergens, maar nooit in mijn leven, zo dichtbij als nu.

De truck die woensdag is geladen is vrijdagochtend al gelost in Marghita. Rond het middaguur was hij ook leeg in Ticau.

Hier de link naar foto's van Reghina.

Henk Muller stuurde een tragische bericht over een arme sloeber uit Band die tijdelijke aan het werk was in Oostenrijk. Om verkoeling te zoeken ging hij een rivier in en is verdronken. Een heel arm gezin blijft achter, we hebben iets kunnen bijdragen aan de kosten van de begrafenis.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris is een blijmoedig mens, hij lost ogenschijnlijk gemakkelijk problemen op. De overheidsbemoeienis met bijvoorbeeld zijn kindertehuis en de daarmee gemoeid gaande papierwinkel is niet eenvoudig. Menigeen zou de moed opgeven.

Hier de link naar foto's.   


Viorel en Eleana uit Deja hebben weer veel gedaan, hulp die echt nodig is. Mooi dat onze hulp ook daar terecht komt. 




Hier de link naar foto's met een toelichting.

Viorel heeft als Pastor drie mensen gedoopt, dit vond plaats in een rivier. 

Hier de link naar een filmpje op facebook hiervan.

Woensdag 25 juli gaan we laden voor Breaza met een tussenstop in Marghita. Hier kunnen dan aardappelen, groenten en meel geladen worden. 


Dan onze jaarlijkse BBQ, bij Geeske en Jaap in Schagerbrug. Deze inmiddels jarenlange traditie staat garant voor een leuke en gezellige middag/avond. Goed om elkaar te ontmoeten in een andere "sfeer".

Eerder schreef ik dat we dit ging gebeuren op 12 augustus, door omstandigheden hebben we dit moeten wijzigen in 19 augustus. We nodigen al onze vrijwilligers inclusief de “parttimers” en sympathisanten uit om hier aan deel te nemen. 

Als je kunt/wilt komen wel graag even een berichtje naar info@stichtingpromotie.nl .  Geeske en Jaap kunnen dan de juiste bestelling plaatsen bij keurslager Arie Klaver en rekening houden met andere hapjes en drankjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten