zaterdag 1 juli 2023

Weekbericht 26/23

Het is relatief rustig in Broek op Langedijk. De stroom inkomende en uitgaande hulpgoederen is kleiner dan waar we aan gewend zijn geraakt. Afgelopen dinsdag konden we nog een mooie goed gemixte vracht samenstellen en naar Breaza versturen. De voorraad levensmiddelen is nu helaas vrijwel op. Het laden ging met een klein groepje zonder problemen. Woensdag waren er ophaalklussen en konden we kleding ompakken en de opslag opruimen.

Hier de link naar foto's.

Vrijdagochtend is de trailer gelost in Breaza. 








Reghina uit Ticau blijft maar doorgaan met uitdelen van eten aan mensen die dit nodig hebben. 

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Botosani stuurde ook weer foto’s, dit keer van het uitdelen in dorpen rond Botosani.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller komt na zijn verblijf in een kliniek aanstaande dinsdag weer thuis. We hopen natuurlijk dat hij volledig zal herstellen. Er kwamen foto’s van de bouw van een huisje en het uitdelen van goederen.

Hier de link naar foto's.


Ook Viorel en Elena uit Deaj gaan elke week door met hun werk met hun hulp aan de mensen in hun omgeving. Er is meel van de boerderij in Marghita beschikbaar gekomen voor hen, er zijn 400 broden van gebakken.

Hier de link naar foto's.



Ronald Wolthuis van St. Phoneo stuurt met enige regelmaat berichten over hun activiteiten in Oekraine. Dit dichtbij het front en in de overstroomde gebieden, goed dat ze daar helpen. Het is heel verschrikkelijk wat de mensen daar moeten meemaken, dankzij de president van Rusland. 

Hier de link naar foto's.

Op hun website is hierover meer te lezen. 

www.phoneo.org

Aanstaande woensdag gaan we spullen ophalen. Over een auto laden volgt nader bericht, we hopen dat er nog wat voedsel vrijkomt.

Een vooraankondiging over de jaarlijkse BBQ, voor vrijwilligers en sympathisanten, deze is op zaterdag 12 augustus. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten