zondag 9 juli 2023

Weekbericht 27/23

We konden door geen truck laden de afgelopen week, vooral door het ontbreken van levensmiddelen in ons assortiment. We hebben echter niet stilgezeten, de opslag is op orde gebracht en dankzij verschillende organisaties in ons netwerk kunnen we de komende week twee trucks laden met een mooie zinvolle lading.

Op de boerderij is de oogst van diverse gewassen goed op gang gekomen. Een goede opbrengst in kilo’s jammer genoeg is de markt nog steeds van slag en de prijzen laag. De eerste aardappelen zijn gerooid, deze zijn nog kwetsbaar en daarom handmatig opraapt en in zakken gedaan. Later gaat het met de rooimachine, ze zien er goed uit en ook een prima opbrengst in kilo’s. 

Hier de link naar foto's.

Dankzij sponsors kon er een trucklading naar Cristi in Botosani. Vanaf dit depot is een groot deel Oekraine in gegaan. Dergelijke transporten zijn niet zonder gevaar, tussen de foto’s zit een filmpje met daarop een gewonde chauffeur, hij is getroffen door een granaatscherf. Dit is gebeurt in de buurt van Kherson niet ver van het front. Het is om moedeloos van te worden al dit volslagen zinloze geweld.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau deelde foto’s van zomerkampen. Heel mooi voor deze kinderen dit soort activiteiten, ze zullen het niet snel vergeten.

Hier de link naar foto's.

Josi van de gaarkeuken voor kinderen heeft ook zomerkampen gehouden en daarna direct weer aan het werk met z’n gaarkeuken.  

Hier de link naar foto's.

Bij Toth Attila uit Peris is altijd wat te doen, onderstaand een fotoalbum met toelichting.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza stuurde een aantal foto's van de activiteiten daar, het is er  een komen en gaan van mensen die spullen komen ophalen. Ook brengen ze zelf veel goederen weg.

Hier de link naar een aantal foto's.

In Getz zijn ook allerlei activiteiten met kinderen als afsluiting van het schooljaar.

Hier de link naar foto's.


Henk Muller komt langzaam weer op stoom, hij is met z’n bus spullen op gaan halen in Breaza. Daar begaf de bus het, gelukkig kon Csaba hem helpen. Het huisje waar ik vorige keer over schreef is klaar. Sterker nog ze zijn alweer met een ander huisje begonnen.

Hier de link naar foto's.

Elena en Viorel zijn elke dag druk bezig, heel bijzonder wat deze  mensen doen voor de gemeenschap.

Hier de link naar foto's van deze week.

Aanstaande woensdag is het dus een drukke dag 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten