zondag 6 augustus 2023

Weekbericht 31/23

Woensdag 3 augustus is er een truck met trailer geladen met bestemming Botosani. We konden uit een aantal bronnen toch weer wat etenswaren bij elkaar sprokkelen en zo een mooie mix van bruikbare hulpgoederen maken.

Hier de link naar foto's.

Het is op dit moment in een groot deel van Roemenië ontzettend warm, met temperaturen van boven de 40 °C  . Volgende week daalt de temperatuur gelukkig naar normale zomerse waarden.

Cristi stuurde een berichtje dat de truck maandagochtend komt lossen. Hij is wel in Roemenië.

Hier de link naar een bericht va Cristi.



Viorel en Elena uit Deja stuurden hun wekelijkse bericht weer. Door dit wekelijkse bericht begint het reilen en zeilen in zo'n zigeunergemeenschap te wennen, zo lijkt het. Toch blijft het ook onwerkelijk dat zoveel mensen en jonge kinderen zo leven. 

Hier de link naar foto's met een toelichting


Henk Muller is nog steeds niet op krachten en kan helaas niet doen wat hij graag wil. De mensen in zijn omgeving zorgen gelukkig goed voor hem.  Marin de plaatselijke pastor en manusje van alles doet nu het meeste werk. Bijgaande foto’s met toelichting spreken voor zich.

Er kwam weer een verzoek om te helpen met de financiering van een huisje, gelukkig konden we hier dankzij onze sponsors ja tegen zeggen. Marin is gelijk met de bouw gestart.

Hier de link naar foto's.

Uit Breaza kwamen foto's van het ophalen van goederen en het verdelen door hun contacten daar.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we niet laden. Zelf ben ik een paar dagen naar Roemenië om een paar projecten te bezoeken. Eerst naar de boerderij in Marghita en daarna vanuit Breaza een aantal mensen waar het in dit blog ook vaak overgaat.

De aanmeldingen voor de BBQ in Schagerbrug op 19 augustus komen goed op gang. Een hoop oude bekenden maar ook een paar nieuwe gezichten. De inschrijving is nog open, zie vorige blog.


Er zijn ophaalklussen, berichten hierover stuur ik via de groepsapp. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten