zondag 1 juli 2018

Weekbericht (26)

Dag allemaal,

Afgelopen maandag hebben Nico Hoffer, Klaas en ik de voedselbank Amsterdam geholpen met een paar ritten vanuit Zaandam naar Amsterdam vice versa. Een mooie al langdurige samen werking die een goed resultaat heeft voor beide partijen.

Afgelopen woensdag was het weer een drukke dag, gelukkig konden we op de inzet 19 vrijwilligers rekenen (!). De dag begon met gebak van Gerit Dijkstra i.v.m. zijn verjaardag, een goede start dus. De combi is geladen t.b.v. Pieter en Petra Nagel uit Minis, Jelle van Dijk en een collega vertrekken vannacht vanuit Stiens. Het is een mooie lading met diverse spullen eten, lekkernijen, bedden, meubels, matrassen, heel divers dit keer. hier de link naar een paar foto's

Met twee auto’s spullen ophalen uit Hoofddorp, Hoorn, Zaandam en Heerhugowaard het is prima verlopen.

Aanstaande woensdag kunnen we weer laden voor Breaza, (truck nr. 23 dit jaar). Zelf ben ik afwezig i.v.m. een trip naar Roemenië samen met Nico Groot (Warmenhuizen). We bezoeken de boerderij en Breaza, we vertrekken dinsdag en zijn zaterdag weer thuis.

Het is de bedoeling om de motorwagen in Zaandam te laden en de aanhanger in Heerhugowaard. Verder kunnen we vanaf 11 uur in Schagen bij Magnushof 23 bedden ophalen met een kleptrailer. Maandagochtend bespreek ik de details met Siem en Nico en zorg dat de papieren er dan ook zijn.

De familie Van den Heerik is zaterdag weer thuis gekomen. Ze hebben een prachtige reis gehad en waren positief verrast over wat er allemaal voor goede dingen gebeuren op onze uitdeelpunten in Breaza, Botosani en Marghita.

In Breaza bezochten ze een kluizenaar, diens vrouw vorig jaar is overleden, kort nadat zij uit het “huis” was gehaald voor opname in een bejaardenhuis. De man is sinds een paar weken ook nog blind door verwaarloosde staar. Onder leiding van Imola en Csaba is hij eerst naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht door verschillende doctoren. Hij mankeert van alles ook TBC bijvoorbeeld, de ogen kunnen wellicht nog gered worden. Nu woont hij in het verzorgingstehuis in Deda, ze hebben hem daar liefdevol verzorgt, in bad gedaan, zijn nagels en haren geknipt, hij is er heel tevreden.

Vooral dankzij de  inzet Imola en Csaba is deze verandering zo tot stand gebracht, door hun uitgebreide netwerk kon dit zo snel geregeld worden. Dat het ziekenhuis en verzorgingstehuis veel goederen hebben ontvangen via St. Promotie heeft natuurlijk ook geholpen. hier de link naar wat foto's

Donderdag hebben Siem en Charles 16 ton in balen geperste winterkleding kunnen ophalen bij Sympathy in Assen. Vrijdag gelost, nu ook iets betere kwaliteit voor onze projecten in Roemenië, een belangrijk deel gaat uiteindelijk naar Moldavië, de Oekraïne of Bulgarije.





Maarten Koel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten