zondag 15 juli 2018

Weekbericht (28)


-->
Dag allemaal,

De rit van Siem en Charles naar de Breaza is goed verlopen. Op dinsdag hebben ze een tussenstop gemaakt in Marghita om daar op de boerderij 2.000 kg aardappelen en groenten te laden. 

Op woensdag zijn deze direct opgehaald in Breaza door mensen van het bejaardenhuis die twee maanden geen geld voor eten ontvangen. De administratrice die er ook bij was moest van vreugde huilen dat ze zo geholpen worden. De kwaliteit van de aardappelen en groenten is werkelijk top, Attila kan hier trots op zijn. De oogst van de tarwe is vrijdag weer hervat. hier de link naar een aantal foto's.

Het weer in Roemenië is wisselvallig de laatste tijd. Op sommige plekken zijn zelfs overstromingen geweest waarbij drie doden zijn gevallen. Ook in Urmenis het dorpje waar Elena woont niet ver van Breaza is de sporthal in gereedheid gebracht voor evacuatie van mensen uit lagere gelegen delen van het dorp. Er zijn dertig van “onze” matrassen gebracht. Elena moest ook haar kelder leegpompen.

Cristi uit Botosani is betrokken geraakt bij een probleem. Mensen met een beperking wonen in een zwaar vervuild appartement zonder elektriciteit en stromend water. Buren klagen over het brandgevaar maar lossen verder ook niets op, de gemeente grijpt ook niet in. Cristi gaat met een team vrijwilligers en steun van een Engelse organisatie het probleem aanpakken. Ook gaat hij de Gemeente op hun verantwoordelijkheid aanspreken. Woensdag gaan we laden voor Botosani Cristi vroeg om in ieder geval ook een tweepersoonsbed met matras mee te brengen. Ik hoop dat er nog een bed staat maar ik denk het niet. hier de link met foto's van deze onmogelijke situatie.

Afgelopen woensdag konden we een mooi partijtje babyvoeding ophalen in Arnhem en Clement had weer spullen bij een school geregeld.  Het laden voor Marghita ging vlot, Abe en Nico vertrekken vannacht.

Woensdag gaan we dus een Roemeense trailer laden voor Botosani. Graag tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten