zondag 16 augustus 2020

Weekbericht 34 / augustus 2020

De week begon met een ophaalklus uit Amsterdam, hier konden we een mooie partij margarine en een bakproduct ophalen. Voedsel voor heel mensen in Roemenië niet meer te betalen wegens gebrek aan inkomsten. Dat ze hiermee geholpen kunnen worden via onze contacten in Roemenië is natuurlijk geweldig.

 

Dinsdag aan het einde van de ochtend ging ik even de voorraad opnemen om een laadplan te maken voor het laden op woensdag. Toen ik aankwam stopte er ook een Roemeense truck voor de deur, het was de truck die we de volgende dag zouden laden. Met een klein groepje hebben we de truck vrijwel direct geladen, dit onder het moto klaar is klaar en (te) warm blijft het voorlopig.


Hier de link naar foto's van het laden en lossen.

 

De volgende dag konden we een enorme partij koek ophalen in België en zijn we in Broek op Langedijk aan het opruimen geweest.  We hebben bouwmateriaal uit onze sub locatie overgebracht naar de Dulleweg, nuttig werk.

 

De rest van de week was het relatief rustig, niet zo heel erg met het warme weer. Nog wel even 14 ziekenhuisbedden ophalen in Den Oever.


Vrijdagochtend is de truck die we dinsdagmiddag hadden geladen gelost in Botosani, Cristi was er weer heel enthousiast over, verbazingwekkend, dit helpt echt, we hebben er direct van gegeten. Via zijn netwerk komt het op heel veel plaatsen terecht, Een bijzondere man “onze” Cristi, hij doet om zijn medemens die het moeilijk heeft te helpen.

 

Paul uit Getz stuurde wat foto’s van het uitdelen.


Hier de link naar deze foto's.

 

Reghina uit Ticau blijft maar doorgaan, ze wil ook graag dakplaten om huisjes te repareren.


Hier de link naar foto's.

 

Torh Attila uit Reghin stuurde foto’s van een weduwe in een lekkend hutje. Ze zijn al begonnen met de bouw van een nieuwe, woensdag gaan we hier dakplaten voor laden.


Hier de link naar foto's van deze onmogelijke situatie.

 

Zaterdag hadden we onze jaarlijkse BBQ in Schagerbrug. Ook dit was een beetje anders dan anders, er waren al wat minder aanmeldingen en er kwamen nog een paar afmeldingen veroorzaakt door lichamelijke ongemakken. Het was gezellig, de verzorging was weer top en de aanwezigen hebben het goed naar hun zin gehad. Juist in deze rare tijd is het belangrijk soms wat afleiding te hebben.


Hier de link naar een paar foto's.

 

De groepsreis naar Roemenië 2020 gaat definitief niet door, het reisadvies voor Roemenië is nog steeds negatief en dat maakt het organiseren ervan onmogelijk.

 

Ontzettend jammer, het was een mooie gelegenheid om het land beter te leren kennen en projecten die onze stichting steunt te bezoeken. Roemenië is een prachtige reisbestemming, velen van ons zullen dat kunnen beamen.

 

We gaan ervan dat de situatie zich op de langere termijn zal normaliseren en dat het mogelijk is om volgend jaar september de reis wel te organiseren. Dit gaat dan gebeuren op 14 september 2021. Nogmaals alleen als het veilig kan en het virus onder controle is.

 

Bij de reisorganisatie hebben we vast en reservering gemaakt voor 40 deelnemers, voordeel daarvan is dat de reis voor dezelfde lage prijs gemaakt kan worden.

 

Binnenkort krijgen alle deelnemers een e-mail met daarin ook de mogelijkheid een keuze te maken om hier wel of niet aan deel te nemen en idem over de terugbetaling van de aanbetaling voor de reis van 2020.


Hier nog een link met nieuws over Roemenië.

 

Aanstaande woensdag gaan we in Broek op Langedijk een truck laden met bestemming Breaza. In Heemstede bij BMN bouwmaterialen komt ook een Roemeense truck laden voor Botosani. Er staat daar een volle vracht Oryx board, isolatiemateriaal en hout, dit kan Cristi goed gebruiken voor de nieuwbouw bij Casa Ioana.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten