zaterdag 1 augustus 2020

Weekbericht 32 / juli 2020

Het begint eentonig te worden, weer was het een week vol met activiteiten.

 

Maandag tijdens een motorrit naar onze zoon Martin en zijn familie in Amsterdam, ontving ik een bericht van Max Veenstra. Hij had weer nieuwe goederen ontvangen, en zijn vraag was of wij hier belangstelling voor hadden. Na het familiebezoek dus door naar Weesp en weer mooie afspraken kunnen maken ten behoeve van de vele mensen in Roemenië die hulp nodig hebben. Steeds meer gezinnen raken er in de problemen, dus dit kwam weer heel goed uit.

 

Woensdag waren er vooral ophaalklussen, in Weesp bij St. HIRF van de familie Veenstra en in Amsterdam bij een kinderdagverblijf. Content uit Wormerveer had weer gordijnstof staan en in Den Helder had Clement weer zijn best gedaan.

 

Het kwam zo uit dat we dit keer op vrijdag een Roemeense truck hebben geladen voor Breaza. Gelukkig waren er ondanks de voor ons ongebruikelijke dag genoeg vrijwilligers om te helpen.  Om 12 uur kon de truck op weg naar Breaza, i.v.m. de rijtijden wet moest hij het nog even wachten voor hij aan de rit kon beginnen. De planning is maandag lossen in Breaza.


De link naar foto's.

 

Toth Attila is een veelzijdige persoon, naast al zijn andere activiteiten heeft hij ook een project in Glodeni waar hij varkens laat opgroeien. Helaas is de beer doodgegaan, het is nu spannend of het de Afrikaanse varkensgriep is, de uitslag is nog niet bekend op dit moment. Als dit wel zo is zullen alle dieren geruimd worden en heeft hij een enorme strop.

 

Cristi stuurde weer veel foto’s van het lossen van de laatste truck en het uitdelen. Deze week kreeg hij ook extra melk van een organisatie uit Suceava, maar liefst 1.200 liter, veel weg te geven dus. Uit Oostenrijk verwacht hij ook weer support. Mooi om te zien wat er allemaal gebeurt in en rond Botosani dankzij de inzet van Cristi.


De link naar foto's.

 

Reghina uit Ticau was ook weer druk met eten maken en uitdelen. Met 2x een groep kinderen is ze naar Jibou geweest.


De link naar foto's.

 

Woensdag gaan we laden voor Margitha en er zijn weer ophaalklussen. In Marghita is er veel regen gevallen, lastig in de oogsttijd. De oogst is niet mislukt maar het weer zorgde wel voor de nodige problemen. In Getz is een groep jongelui op bezoek geweest om te zingen en muziek te maken onder leiding van Paul.


De link naar foto's.

 

De BBQ op 15 augustus (zie weekbericht 30) komt steeds dichterbij, we hebben nu 32 aanmeldingen, een mooi aantal maar we zijn nog niet volgeboekt. Je kunt je dus nog aanmelden.

 

Over de groepsreis nog geen verder nieuws, we wachten nog op de annulering door de reisorganisatie. Het is voor Nederlanders nog steeds code oranje en het aantal gevallen stijgt helaas weer. Reizen naar Roemenië gaat dus niet, zonder risico’s te nemen. Jammer maar het is niet anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten