zondag 9 augustus 2020

Weekbericht 33/ augustus 2020

De truck die we op vrijdag 31 juli hebben geladen was maandagmorgen 3 augustus in Breaza om daar te lossen. Imola heeft er iets over geschreven en foto’s van geplaatst op haar blog.


fazakasimola-csaba.blogspot.


Vorige keer schreef ik dat een varken van Toth Attila was dood gegaan, gebleken is dat de oorzaak niet de Afrikaanse varkensgriep is geweest. Niet helemaal duidelijk wat dan wel maar gelukkig hoeven niet alle varkens geruimd te worden.


Op dinsdag hebben we de eerste klus van de week gedaan, een rit naar Hardeman in Veenendaal. We konden daar dakplaten ophalen om huisje in Roemenië mee te repareren. Met dakplaten maak je de vaak erg eenvoudige huisjes, in ieder geval waterdicht. We hebben al verschillende plekken gevonden waar ze gebruikt kunnen gaan worden. Was er eerst sprake van dat we  8.000 kg zouden krijgen, het is uiteindelijk 12.000 kg geworden, dit is ongeveer 2.200 vierkante meter. Heel mooi wat Hardeman mogelijk maakt!


Hier de link naar een paar foto's.


Op woensdag hebben we weer een Roemeense trailer geladen, dit keer met bestemming Marghita. Het laden ging vlot, om 12 uur begon de reis naar Marghita. 


In Delft konden we bouwmateriaal ophalen, in Den Over ziekenhuisbedden en zo waren er nog een paar kleine klusjes. Er komen binnenkort nog 30 ziekenhuisbedden vrij in Wieringerwerf en in Heemstede kunnen we een trailer vol bouwmateriaal laden. Dit zijn onder andere zgn. oryx platen, deze kan Cristi goed kan gebruiken voor zijn internaat in aanbouw. Er zit nog meer in de pijplijn, kans om op onze lauweren te rusten hebben we dus nog even niet (gelukkig maar).

 

Het transport naar Marghita verliep niet geheel probleemloos, donderdagavond kwam de truck de grens Hongarije / Roemenië  niet over wegens het ontbreken van een paar documenten. Oude tijden herleven, plotseling voldoet een vrachtbrief en een laadlijst niet meer. Er moet nu ook weer een certificaat bij dat de kleding schoon is en een z.g.n. donatie formulier. Met hulp van Esther Veenstra konden we dit produceren en vrijdagochtend kon de truck weer verder.


Hier de link naar een paar foto's.


Max Veenstra stuurde ons een bericht over hulpverlening aan de slachtoffers van de vreselijke ramp in Beiroet. Goed om hier steun aan te verlenen.


Hier de link naar dit bericht.


Onderstaand de link naar de bevriende christelijke organisatie die deze directe vorm van hulpverlening uitvoert.


lifecenterbeirut.org

 

Csaba en Imola zijn vrijdag op de motor naar de boerderij gereden, dit op uitnodiging van Attila en zijn vrouw.  Ze hebben een hele goede verstandhouding met elkaar en de laatste ontmoeting was alweer een tijdje geleden. Zaterdag kwam ook Reghina uit Ticau spullen ophalen, konden ze gelijk kennismaken met elkaar.

 

Foto's gemaakt door Csaba

 

Reghina stuurde weer foto’s van haar activiteiten, ze gaat onvermoeibaar door.


Hier de link naar foto's.

 

Gerrit van der Starre stuurde een nieuwsbrief over het werk van Reghina.


Hier de link naar deze nieuwsbrief.

 

Cristi uit Botosani stuurde een update over zijn werk in en rond Botosani..


Hier de link naar dat bericht.

 

We doen dit werk al lang en maken dus ook steeds meer herinneringen, vooruit kijken is belangrijk, soms is het echter ook leuk om terug te kijken. In december 2009 hebben we twee vrachten weggebracht naar Breaza, bijgaand het verslag hiervan.


Hier de link naar het reisverslag.


Hier de link naar de bijbehorende foto's.

 

Volgende week woensdag gaan we laden voor Botosani, op donderdag kunnen we de 30 ziekenhuisbedden ophalen in Wieringerwerf. 


Zaterdag 15 augustus hebben we onze BBQ, een last minute boeking is nog mogelijk, zie weekbericht 30. Bij mooi weer is de tuin met partytenten groot genoeg en bij slecht weer mogen we de werkplaats aan de overkant gebruiken. Gepaste afstand houden is dus geen probleem, mooi geregeld door Jaap en Geeske!

 

Over de groepsreis geen nieuws, we wachten op de annulering van de reisorganisatie. Dat code oranje voor Roemenië binnenkort gaat wijzigen is hoogst onwaarschijnlijk, een groepsreis maken is dus onmogelijk. 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten