zondag 23 augustus 2020

Weekbericht 35 / augustus 2020

Dinsdag kregen we een onverwachte aanbieding van St. Manna, kunnen ze in Roemenië

courgettes gebruiken? Na overleg met Csaba en Imola hebben we besloten om  woensdag 6 pallets te laden. Ze zijn inmiddels goed aangekomen en de verdeling is direct begonnen. De reacties van de uiteindelijk consumenten volgen nog.

 

Op dinsdag ben ik naar BMN Bouwmaterialen in Heemstede geweest met de papieren voor de vracht bouwmaterialen die we van hen gekregen hebben. Heel goed bruikbaar voor Cristi in Botosani voor de bouw van zijn nieuwe internaat. Vanwege het gewicht besloten om een paar pakken te laten staan, jammer maar boetes i.v.m. overgewicht zijn hoog. De Roemeense truck zou woensdag komen laden maar hij was er dinsdag al en op vrijdag is hij zonder problemen aangekomen in Botosani. Cristi had op zijn nieuwe los plek al de nodige voorbereidingen getroffen en het staat nu goed opgeslagen tot het moment waarop de bouw weer verder gaat. Door deze materialen is de voltooiing van de bouw weer een stap dichterbij gekomen.


Hier de link naar een paar foto's.

 

Woensdag ging het laden weer vlot, het is werkelijk ongelofelijk hoeveel voedsel we beschikbaar hebben gekregen voor verdeling in Roemenië. Er is  hiervan ook nu weer behoorlijk wat geladen voor de bestemming Breaza. Hoe dit is gegaan kun je zien en lezen in het bijgaande fotoalbum.


Hier de link naar de foto's.

 

Zaterdag nog even met Csaba gesproken, altijd wel wat te vertellen, nu zeker er zijn namelijk maar liefst zes kinderen bijgekomen in hun gezin. Een “privat” kindertehuis niet ver van Tirgu Mures is gestopt met hun activiteiten. De meeste kinderen die daar woonden zijn nu opgenomen in een kindertehuis van de staat.  Zes kinderen wonen nu in Breaza, het is nog een beetje wennen allemaal maar het gaat goed. De kinderen vinden het er geweldig, ze worden echt opgenomen in de familie, het is een “warm nest” bij Csaba en Imola. Ieder kind heeft hier behoefte aan, je merkt dit aan de kinderen die er al lang wonen. Hun kindertijd gaat over in een meer volwassen leven, de “bagage” die ze in Breaza hebben meegekregen helpt ze enorm met het nemen van de juiste beslissingen.


Hier de link naar foto's

 

Met mister Piu gaat het goed, je kunt redelijk normaal met hem praten, zijn huis en zijn erf zien er netjes uit, hij heeft zelfs een moestuintje. Met de eenvoudige wasmachine die we laatst gebracht hebben doet hij zijn was. Het betalen van zijn rekeningen doet hij ook stipt van zijn pensioentje, in het cafétje drinkt hij een kersenlikeurtje en na halfuurtje gaat hij weer naar huis. De TV is verder zijn vermaak en nieuwsbron. Vanuit zijn onmogelijke situatie naar de huidige is een enorm verschil. Mooi dat alle inspanningen van vooral Csaba en Imola niet voor niets geweest zijn.

 

Vrijdag kon ik samen met Gerrit Beetsma nog wat spullen ophalen, Siem was hard aan het werk voor St. Manna en Haye was weer aan het rijden voor de voedselbank.

 

Reghina uit Ticau gaat onvermoeibaar door met hulp bieden aan de mensen in haar omgeving.


Hier de link naar foto's.

 

Alle deelnemers aan de groepsreis hebben inmiddels een e-mail gehad dat deze in 2020 niet doorgaat en is verschoven naar 2021. Een aantal mensen hebben hun akkoord al gegeven voor deze omzetting. Is er nieuws of zijn er wijzigingen in de 2021 reis dan krijgt u daar direct bericht van.

  

Aanstaande woensdag gaan we een truck laden die eerst naar Marghita gaat om daar een deel te lossen en daarna doorgaat naar Ticau. We kunnen dan behalve voedsel etc. ook de dozen kleding laden uit Heiloo en idem wat dakplaten.

 

 

De komende twee weken komt er geen update van ons blog omdat de auteur hiervan op vakantie gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten