maandag 7 september 2020

Weekbericht 37 / augustus/september 2020

Zaterdagavond zijn we weer thuis gekomen van onze wandelvakantie in Italië, het was een pittige tocht. Behoudens de eerste twee dagen met heftige regen en onweersbuien hebben we mooi weer gehad. Dankzij de moderne technieken ging de berichtgeving vanuit Nederland en Roemenië  gewoon door. Heel divers, goed om dit nu even op een rijtje te zetten en te delen op ons blog.

 

Reghina uit Ticau stuurt de meeste foto’s en berichten, ze is ontzettend blij met alle spullen die ze kan uitdelen. Van stichting Emeth uit Heiloo, de hoofdsponsor van Reghina haar werk, kregen we een nieuwsbericht en een bedankbrief van Reghina.


Hier de link naar het nieuwsbericht.


Hier de link naar de bedankbrief.


Hier de link naar een paar foto's.

 

Toth Attila uit Reghin / Peris stuurde foto’s van het uitdelen van de aubergines. Het is naast al zijn andere werk ook nog een kleine boer. Dit om inkomen te creëren voor zijn nieuwe kindertehuis in Peris. Hij stuurde een paar foto’s van zijn varkens die biggen gekregen hebben en van zijn bessenteelt. Het is een bijzondere man deze Toth Attila. Hij heeft een heel positieve levenshouding, zeker geen somberman.


Hier de link naar de foto's van de courgettes.Hier de link naar de bessen en varkens.

 

Cristi stuurde een bericht over het virusprobleem, de komende verkiezingen spelen daar ook nog een rol in. De moeite waard om te lezen. Er waren plannen om gebruik te maken de aanbieding van iemand om gratis gebruik te maken van een vakantieverblijf, dit met alle kinderen. Een aantal kinderen kregen echter plotseling koorts en moesten ze besluiten om thuis te blijven, vooral ook door de covid problemen. Cristi is vandaag begonnen met de bouw van een vriescel op zijn nieuwe locatie. De materialen hiervoor heeft hij gekregen, nu nog even in elkaar zetten.


Hier de link naar het bericht over covid


Hier de link naar een paar foto's.


Ons team in Nederland heeft intussen niet stilgezeten, de laatste bouwmaterialen uit Heemstede zijn opgehaald, net als bedden en matrassen uit Amstelveen, gekregen via Joers. Bij de familie Veenstra van Hirf is weer een trailer vol geladen. Uit Den Helder, Schagen, Heiloo, Bergen en Amsterdam zijn spullen binnengekomen, mooi om al dat werk te zien vanuit Italië.

 

Uit Engeland komt binnenkort weer babyvoeding binnen, dit via Max Veenstra.

 

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Deaj, het project van Henk Muller. Henk is zelf nog in Nederland en komt woensdag helpen met laden en wat vertellen over de omstandigheden in Deaj en omgeving.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten