vrijdag 13 mei 2016

Huisjes in Apalina

Hier de link naar nieuwe foto's


Het onderstaande stukje komt uit mijn reisverslag van november 2015. Mooi dat we door het inzamelen van bouwmaterialen, de geweldige inzet van onze vrijwilligers en trouwe sponsors hier iets aan kunnen doen. Het bouwteam van Phoneo pakt het goed op, de huisjes zijn van prima kwaliteit zeker gezien het "beperkte" budget.

hier de link naar foto's die eerder zijn gemaakt.

Donderdagavond kwamen we aan in Breaza, altijd een goede plek om te zijn. Voor de vrijdag hadden we een afspraak met Ronald en Pauline van St. Phoneo. Even bijpraten en hun projecten langs, naschoolse opvang, werken in zigeunerwijken, een school waar jonge mensen uit verschilden delen van de wereld Bijbelstudie volgen etc. Ook bezocht we de wijk Apalina, daar wonen heel veel zigeunerfamilies, 14 jaar geleden zijn Ronald en Pauline daar begonnen met hun werk, er staat een nu een prachtig wijkcentrum van Phoneo van waaruit veel activiteiten plaatsvinden voor de gemeenschap daar. De wijk ziet er een stuk beter uit dan vroeger, riolering asfalt etc., voor de rest achter iedere voordeur problemen denk maar toch. Ronald wil voor een drie families die veel beroerder wonen dan de rest graag drie huisjes bouwen en wij moesten daar even kijken natuurlijk. Gevolg nog een nacht slecht geslapen. In hopeloze hutjes “wonen” 6 mensen met 10 kinderen onder erbarmelijke omstandigheden. Bekijk maar eens rustig de foto’s en en dit filmpje . Ronald heeft in de loop der jaren al vele huisjes kunnen laten bouwen in zijn omgeving en heeft de mensen om zich heen die dit kunnen bouwen, dit organiseren wil hij ook dolgraag maar heeft geld en materialen nodig. Ruwweg gaat het om een bedrag van 10 tot 15 duizend euro in de vorm van geld of materialen, daarmee veranderen we de levens van 16 mensen en zijn de kinderen met hun moeders niet kansloos.  Volgens mij horen we hier onze schouders onder te zetten en deze mensen te helpen. Hier de link naar de website van Phoneo en nog een een link naar een filmpje over de naschoolse opvang door Phoneo

Uiteindelijk bleek het aantal heel ernstige gevallen niet tot 3 gezinnen beperkt te zijn, maar tot 5. Het is St. Promotie samen met St. Phoneo gelukt om 5 huisjes te gaan bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten