zondag 19 juli 2020

Weekbericht 30 / juli 2020.

Maandag kwam een mooie partij voedsel binnen uit Amsterdam en daarmee stond onze opslag behoorlijk vol.

In de planning hadden we opgenomen het laden twee auto’s op woensdag, het liep even anders, de truck met bestemming Marghita stond op dinsdag al voor de deur. Met een klein groepje hebben we hem op dinsdag meteen vol geladen. Donderdagochtend is de trailer alweer gelost in Marghita, met een dubbele bemanning gaat het snel.


Woensdag konden we de tweede truck laden, deze heeft als bestemming Ploiesti. Dinsdagmiddag was de truck al in Hoog Blokland geweest om daar een deel te laden bij Gerrie en Kees de Groot. Om 13 uur vertrok hij vanuit Broek op Langedijk naar Ploiesti, maandagochtend gaat er daar gelost worden. De reacties uit Ploiesti zijn alvast erg enthousiast, zie de bijgaande foto’s.


Henk Muller was woensdag ook nog even op bezoek om spullen te brengen die t.z.t. naar Roemenië gaat. Henk is vooral druk als coach van de bessen plukkers die in de buurt van Emmen aan het werk zijn. Voor een klein aantal moest hij ander werk zoeken, best allemaal een gedoe voor Henk. De huisvestiging is goed in orde vertelde hij ze logeren in een bungalowpark en met niet  teveel mensen bij elkaar. Ze moeten nog wel even doorgaan om geld over te houden Het perceel met de blauwe bessen is maar liefst 55 ha groot en alle bessen moeten allemaal met de hand worden geoogst. 


Reghina is al weer aan het maaltijden bereiden en voedsel uitdelen, ze is heel blij dat we haar helpen om dit mogelijk te maken. 


Cristi uit Botosani is ook druk met uitdelen, hij stuurde weer veel foto’s.


In weekbericht 26 plaatste ik een bericht van Ronald Wolthuis van Phoneo. Dit ging over een jongen die een ongeluk had gekregen waarbij hij ernstig letsel heeft opgelopen. De mensen van stichting Phoneo hebben de verzorging op zich genomen en hebben nu een andere opvang gevonden.

Dit in het voor ons bekende plaatsje Tinca, waar we een aantal jaren geleden ziekenhuisbedden gebracht hebben. Dit is weer een andere organisatie, een goede bekende van Pieter Nagel. Bijzonder dat in zo’n klein plaatsje twee van deze organisaties zijn. Lang geleden ben ik ook nog eens op bezoek geweest bij een Engelse organisatie die een revalidatiecentrum annex kinderopvang hadden opgezet in dit plaatsje. 



Imola plaatste weer een bericht op haar blog.


Maandag gaan we weer babyvoeding ophalen in Weesp.

Woensdag gaan we een Roemeense truck laden voor Botosani.

Over de groepsreis nog geen verder nieuws, het is nog steeds code oranje voor Nederlanders die naar Roemenië willen reizen. Het uitvoeren van een groepsreis is dus niet mogelijk. We verwachten dat Effe weg reizen/Bolderman onze reis binnenkort annuleert.

Wat wel doorgaat is onze BBQ, de lijst met deelnemers groeit maar er kunnen er nog meer bij daarom een herhaalde oproep.

De jaarlijkse BBQ voor de vrijwilligers van St. Promotie houden we dit jaar op zaterdag 15 augustus. De inloop is tussen 16:00 en 17:00 uur.

Iedereen die betrokken is bij het werk van onze stichting is samen met zijn of haar partner van harte welkom. We zorgen ervoor dat de corona regels in acht genomen kunnen worden.

Altijd leuk om onder het genot van een hapje en een drankje even bij te praten. We kunnen weer rekenen op de inmiddels overbekende gastvrijheid van;

Jaap en Geeske Ligthart
Nijverheidsweg 4
1751 HG  Schagerbrug

Graag even aanmelden bij een bestuurslid per telefoon of e-mail,


 06 28941795



Geen opmerkingen:

Een reactie posten