zondag 30 juli 2023

Weekbericht 30/29

Woensdag hebben we een truck geladen die eerst naar de boerderij in Marghita ging en daarna naar Breaza. Op deze manier konden op de boerderij groenten en aardappelen worden bijgeladen. 

Hier de link naar foto's.

Dit is goed gelukt, vrijdag was de truck in Marghita en zaterdag kwam hij aan om te lossen in Breaza. 

Hier de link naar foto's.

In Marghita is de oogst van de tarwe afgerond, 1.250.000 kilo tarwe van prima kwaliteit in de opslag. Gemiddeld per ha 7,6 ton erg goed, ver boven het gemiddelde in Roemenië. De temperatuur was tijdens de oogst soms tegen de 40 °C, niet prettig om in te werken.  De prijzen van tarwe zijn helaas laag door de oorlog in het buurland Oekraïne. 

Hier de link naar foto's.

In Getz zijn allerlei zomeractiviteiten. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde een video van de begrafenis waar ik de vorige keer over schreef. Henk zijn gezondheid laat nog te wensen over, er volgen meer onderzoeken.

Hier de link naar foto's.

Stichting Phoneo uit Reghin stuurde een filmpje van een zomerkamp.

Hier de link naar het filmpje


Reghina uit Ticau stuurde een paar foto’s van haar activiteiten.

Hier de link naar foto's.




Woensdag 2 augustus gaan we laden voor Botosani, we hopen dat er nog wat levensmiddelen binnenkomen voor de die tijd. Helaas droogt het aanbod op de laatste tijd.

Hieronder ons de herhaling van de uitnodiging voor de jaarlijkse BBQ.

Dan onze jaarlijkse BBQ, bij Geeske en Jaap in Schagerbrug. Deze inmiddels jarenlange traditie staat garant voor een leuke en gezellige middag/avond. Goed om elkaar te ontmoeten in een andere "sfeer".

Eerder schreef ik dat we dit ging gebeuren op 12 augustus, door omstandigheden hebben we dit moeten wijzigen in 19 augustus. We nodigen al onze vrijwilligers inclusief de “parttimers” en sympathisanten uit om hier aan deel te nemen. 

Als je kunt/wilt komen wel graag even een berichtje naar info@stichtingpromotie.nl .  Geeske en Jaap kunnen dan de juiste bestelling plaatsen bij keurslager Arie Klaver en rekening houden met andere hapjes en drankjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten