zaterdag 26 augustus 2023

Weekbericht 34/23

Woensdag 23 augustus is het weer gelukt om een trailer hulpgoederen te laden met bestemming Breaza. Dit met een tussenstop in Marghita om meel, aardappelen en groenten te laden. Dit gaat bijvoorbeeld naar Viorel, die van het meel brood bakt voor de vele arme mensen daar. Brood en meel is een basisbehoefte. In dorpen bakken ze nog veel brood zelf soms op een simpel open vuurtje. 

Foto's van het laden in Broek op Langedijk.



In de nacht van vrijdag naar zaterdag 26 augustus is de truck aangekomen in Marghita en is het lossen en laden begonnen. Dit onder toezicht van Miranda en Gerard-Jan die een weekje in Roemenië verblijven met een groepje jongeren uit Nederland.

Hier de link naar foto's.

In de loop van zaterdagmiddag is de truck aangekomen in Breaza. Vanwege de hoge temperatuur ( meer dan 35 °C ) is besloten om in de avonduren te gaan lossen. 

Hier de link naar foto's.



Dankzij onze trouwe sponsors is het gelukt om nog een keer een huisje te laten bouwen in de zigeunerwijk van het dorpje Band. Marin en Henk regelen dit. Het is jammer dat Henk blijft sukkelen met zijn gezondheid. Het kost hem al moeite om het fotoverslag te maken.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau is er een paar dagen tussen uit geweest met een groep kinderen.

Hier de link naar foto's.

Ouderen alleenstaande krijgen
ook eten.
Joszi van de gaarkeuken voor kinderen in Tirgu Mures stuurde een serie foto’s van zijn activiteiten, o.a. van een vakantiekamp. We ontvingen een hele serie indrukwekkende foto’s net als twee uitgebreide verslagen over hun werk. Dankzij Google translate voor het leesgemak in het Nederlands.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar een het verhaal over het zomerkamp.

Hier de link naar een overzicht van hun activiteiten.





Elena en Viorel uit Deaj hebben ook weer fantastisch werk gedaan de afgelopen week. Ze konden zelfs ijsjes uitdelen gemaakt met een gebruikte ijsmachine, die we van de Karwei bouwmarkt uit Broek op Langedijk hadden gekregen. Een ijsje is voor deze kinderen heel  erg bijzonder. Geweldig dat we zo wat blijdschap kunnen brengen in deze gemeenschap samen met Elena en Viorel. 

Hier de link naar foto's.


Toth Attila uit Peris heeft een kinderkamp georganiseerd. Leuk voor deze kinderen natuurlijk 5 dagen op kamp in de buurt van Baie Mare.

Hier de link naar foto's.

Woensdag zijn er ophaalklussen en in onze opslag in Broek op Langedijk is er opruimwerk.  

De schrijver van dit blog gaat ondertussen samen met zijn zoon Huibert een weekje wandelen in Oostenrijk. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten