zondag 13 oktober 2024

Weekbericht 41/24

Op maandag 7 oktober is de trailer die we op woensdag 25 september hadden geladen aangekomen in Breaza. Dit heeft dus langer geduurd dan het gemiddelde. Er waren gelukkig geen problemen en de inhoud konden ze goed gebruiken. De verspreiding is direct opgepakt, de ontvangers waren er weer blij mee.


Hier de link naar foto's.

 


Dinsdag 8 oktober kwamen de motor van Rob en ook de mijne weer terug uit Roemenië. Rest ons alleen nog de mooie herinneringen aan onze prachtige motorvakantie.

 

Op dezelfde dag kwam ook de trailer die we op 2 oktober hadden geladen in Broek op Langedijk aangekomen in Marghita. De reisduur van deze was dus korter dan gemiddeld. Ook daar gaan de goederen weer naar mensen die dat goed kunnen gebruiken. Vaak samen met aardappelen en groenten.


Hier de link naar foto's.

 

Woensdag 9 oktober konden we aan de slag met een groep van zo’n 20 vrijwilligers. De truck die we gingen laden voor Breaza was mooi op tijd. Alles liep gesmeerd en er was voor iedereen wat te doen. We konden een mooie dag afsluiten.


Hier de link naar foto's.

 

Joszi uit Tirgu Mures stuurde foto’s en een kleine toelichting over een ingestorte hut in de krottenwijk daar. Een gezin is dakloos geraakt en van hun schamele bezittingen is weinig meer over, gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen.

Een vrouw met zes kinderen woont in een hut zonder ramen en een deur. 


Zelf ben ik een aantal keren in deze wijk geweest en weet hoe het daar is. De juiste woorden kan ik er niet voor vinden maar de omstandigheden waaronder veel van deze mensen leven is heel erg slecht. De vraag aan ons is: willen jullie ons helpen bij de aankoop van bouwmateriaal zodat ze kunnen bouwen aan een nieuw verblijf? Maandag krijg ik een opgave van deze kosten.


Hier de link naar foto's. 


De fotoreportage van het eten koken en de activiteiten daaromheen heb ik ook weer ontvangen. Gelukkig is het nog goed weer in Roemenië, het weer kan in de herfst echter zomaar omslaan en de winter nadert snel.


Hier de link naar foto's.

 

Henk Muller is net als altijd druk met van alles en stuurde hier zijn foto’s en toelichting bij.


Hier de link naar foto's.

 

Marin en Eniko uit Band zijn elke week bezig met eten koken, een mooi programma waar veel kinderen en ouderen wat aan hebben. Een huisje bouwen doen ze ook.


Hier de link naar foto's.

 

Viorel en Elena uit Deaj doen ook hun werk en bieden hulp aan velen. In Haranglab is de bouw van een houten huisje gestart en vragen ze ons om hulp met de aanschaf van bouwmaterialen.


Hier de link naar foto's.

 

De pakkettenactie staat goed op de rit, de bestellingen zijn geplaatst, nu zitten we dus in de periode van afwachten of het afleveren lukt zoals afgesproken is. Wat mooi is om te zien aanmeldingen om te komen helpen met inpakken al aardig op gang komt. Hartelijk dank daarvoor.

 

Woensdag gaan we weer laden voor Breaza.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten