maandag 18 november 2013

Met hulptransportcontainer onderweg

Jaap Ligthart en Maarten Koel zijn maandag 18 november om 3 uur  uit Heerhugowaard vertrokken met een transport hulpgoederen naar Botosani en Breaza. Om 20 uur zijn we gestopt in Hongarije, geen problemen, morgen weer verder.

Op dinsdag om 6 uur weer gaan rijden, om 20 uur gestopt in Bistrita, geen problemen aan de grens, Roemenie uit een ontzettend lange rij. Mooi weer, morgen nog 250 km.

Woensdag zijn we om 7.30 uur vertrokken uit Bistrita, na een prachtige rit kwamen we om 13 uur aan in Botosani.  Tijdens een heerlijke lunch een goed gesprek gehad met Cristie en ook met Klaske uit Iasi, die op visite kwam. Veel verhalen ook trieste over de omstandigheden waarin mensen hier verkeren, niet leuk maar wel harde realiteit. Daarna met de goederen gelost, weer blij verrast met de spullen die we brachten. Het weer is hier uitstekend en met ons gaat goed.


1 opmerking:

  1. Beste mensen,
    Helaas ontbreekt het mij aan financiële ruimte om bij te dragen aan dit soort mooie projecten die mensen weer in het licht plaats.
    Ik heb echter wel veel kinderspullen die ik graag zou willen weggeven tbv de vele malen armere kinderen aldaar. Mijn oudste zoon van 7 jaar, leert hiermee ook een belangrijke levensles.
    We hebben een zolder vol spullen. Van babykleren maat 50 tot maat 128 heb ik allerlei. (jongensspul) Ik heb echter niet de mogelijkheid dit zelf over te brengen. Kinderkleding, schoenen, slofjes, stoelen, goed kinderbed incl matras, kinderstoeltjes, schommelpaard, kinderbadje op standaard, tummy tub badjes, maxi cosi's, etc. Enkel voor het goede doel, dat het ook feitelijk "overkomt". Mocht dit voor jullie bruikbaar zijn, kan er contact opgenomen worden middels email: gebrokenbeen@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen