dinsdag 21 november 2017

Een bericht van onze vrienden van de Prinsenstichting

Kerstpakketten maken voor Roemenië op 17 en 20 november was het weer zover.

Om 8.00uur stonden Celina, Jeroen, Mark, Michelle, Kevin, Jordy, Tessa, en Michelle klaar om richting Heerhugowaard te gaan. Dit was wel erg vroeg voor hen, want een normale werkdag begint om 9.00uur op het Activiteitencentrum van de Prinsenstichting. Vanuit daar werken en wonen allen op de Westerkoogweg in Koog aan de Zaan. In deze straat wonen 56 mensen met een beperking in 7 verschillende woningen.


Vooraf aan het maken van de kerstpakketten hebben de cliënten van het activiteitencentrum al 4.000 potten met pasta gevuld voor de kerstpakketten. Op de foto houden ze deze trots in ons hand. Om 9.00uur stonden we allen aan de lopende band ,waar doos voor doos onze neus voorbij ging. We hadden allen gekozen voor een product die we in het kerstpakket voor de armen in Roemenië mochten stoppen. Celina had voor Fleece pyjama´s en badjassen gekozen. Best lastig om die grote stukken in de doos te krijgen. In een razend snel tempo stopte zij deze dag meer dan 1200 stuks in de dozen. Mijn complimenten, want dit was bikkelen. Maar ook voor  Mark , Kevin en Jordy die voor bouillonblokjes gekozen hadden. Kevin deed zelfs twee artikelen in de doos. Jeroen schoof de zware dozen door aan het einde van de band. Wat een krachtpatser. Hij heeft veel interesse voor vrachtauto´s en is aan het einde van de dag nog even in de nieuwste Mercedes truck gaan zitten. Hij voelde zich de chauffeur van de dag! Natuurlijk hebben we hier wat foto´s van gemaakt. Marissa, Tessa en Michelle stonden bij elkaar aan de band en deden een wedstrijd wie er het snelst de rozijnen, Verkade koekjes en marshmallows in de doos kon gooien. De lach bleef op hun gezicht bij de band. Marissa heeft gevraagd of ze volgend jaar alle dagen mag komen helpen. Ze was tijdens het vullen van de kerstpakketten de pijn in haar tand helemaal vergeten.

Terug naar huis was het een stuk stiller in de auto. Iedereen was voldaan en erg blij met de koekjes en sultana´s die we van Jan Valk als beloning voor onze inzet hadden gekregen.

Tot volgend jaar dan zijn we weer van de partij !

Marina

1 opmerking: