woensdag 15 november 2017

Kerstpakketten maken 2017. Update en nieuwe foto's

Woensdag 15 november

Na de voorbereiding "achter de schermen" zijn we vandaag daadwerkelijk van start gegaan met
de voorbereidingen van de kerstpakketten actie. Het blijft verbazingwekkend hoe soepel dit dan verloopt, rollenbannen ophalen, marktkramen organiseren, spullen van en naar Zaandam. "Oude' voorraad voor de dag halen, vaak mooie spullen, van andere organisaties ontvangen, het gebeurt gewoon allemaal. Komen er wel vrijwilligers genoeg?? En dan als legpuzzel valt het gewoon weer in elkaar!

Morgen donderdag om 4:15 uur (!) komt de bestelling van AH binnen, om negen uur komen de vrijwilligers binnen om met het maken van de pakketten te beginnen. Iedereen is optimistisch dat het ook deze keer weer goed komt, daar sluit ik mij graag bij aan. In ieder geval het pakket heeft weer een hele mooie inhoud. Het eerste pakket is klaar, nog 3.799 te gaan.


Donderdag 16 november:
Wat in de planning stond als "proefdraaien" is in werkelijkheid een heel productieve dag geworden. Om 4:15 uur kwamen drie trailers met spullen naar onze loods, een losploeg van AH heeft geholpen met het lossen en deels ook weer laden van spullen voor de winkel. Om 9 uur kwamen de vrijwilligers binnen en begonnen we met het tellen van de AH levering. Daarna volop inpakken in totaal zijn er meer dan duizend pakketten gemaakt. Nog 2.774 te gaan.

Vrijdag 17 november:
Het is haast ongelofelijk, het inpakken van de kerstpakketten is nog nooit zo snel gegaan als vandaag. Maar liefst 2.300 (!) pakketten zijn  er gemaakt en twee vrachtwagen geladen. Meer dan 70 vrijwilligers hebben de mouwen even flink opgestroopt en deze klus gedaan. Mensen uit de buurt maar ook van ver weg hebben geholpen, leden van de motorclub MC Promotie, kennissen van vrijwilligers die tot de “harde” kern behoren, niet te vergeten de vrijwilligers uit de Prinsen stichting en een groep medewerkers van Rabobank Alkmaar, geschatte aantal 70. Het ging allemaal soepel en zonder serieuze problemen.

Mede dankzij de welwillende medewerking van de medewerkers van winkel van AH aan het A.C. op ’t Landtplantsoen in Heerhugowaard kunnen we deze actie organiseren, we hier zijn we heel blij mee. Vandaag kwam de leiding van deze winkel even langs met wat lekkers voor bij de koffie.

Maandag de laatste loodjes, nog 474 pakketten maken, het karton afvoeren, winkelwagens terugbrengen etc. etc.. Nog even doorzetten en het is klaar.

Dinsdag hoeven we dus niet geen pakketten te maken. Degene die zich hiervoor heeft opgegeven neem hier s.v.p. notie van! Breng elkaar ook even op de hoogte. Maandag is dus de laatste dag.

Nog even een oproep, er is iemand een ring met daarin een donker steentje kwijtgeraakt, vooral al ook door de emotionele waarde een vervelend verlies. Let maandag nog even goed op bij het opruimen. 
Op dit blog komen weer de verslagen van het uitdelen in Roemenië.


1 opmerking:

  1. Het is goed om bezig te zijn voor de armste onder ons en we hebben -
    natuurlijk een mooie groep

    BeantwoordenVerwijderen