zondag 30 september 2018

Weekbericht 38


Vorige week is er geen update gemaakt i.v.m. onze motorreis in Roemenië. Om daar mee te beginnen, we hebben het goed naar onze zin gehad. De reis is volgens plan verlopen en we hebben geen technische problemen of valpartijen meegemaakt. Ook de Csaba en Csaba met hun passagiers Imola en Melinda hebben het heel leuk gevonden. Roemenië is een prachtig land om te reizen met een motor, de wegen worden er steeds beter en je komt op ongelofelijke mooie plekken. Onze rit van meer dan 2.000 km ging vanuit Breaza omhoog naar Botosani en dan weer via de oostgrens van Roemenië  terug naar Breaza. Vandaar uit naar Marghita waar we de laatste kilometers gemaakt hebben. 

Overal zijn we ontzettend gastvrij ontvangen. Behalve de mooie dingen hebben we de ook nog mensen bezocht die in onze “doelgroep” vallen. In Botosani de schoenmaker annex fietsenmaker die zich ondanks zijn handicap goed weet te redden. Ook bezochten we zijn buurman die aan huis gekluisterd is omdat beide benen zijn geamputeerd, het lukt zijn vrouw bijna niet meer om hem te helpen. Ook de mensen in de zwaar vervuilde flat, zonder kachel, water en elektriciteit bezochten we. In Tinca zijn we in het opvangtehuis voor bejaarden en gehandicapten geweest, ongelofelijk hoe dat daar allemaal reilt en zeilt. Goed om dit allemaal met eigen ogen te zien en waar mogelijk wellicht hulp te bieden. 

Op de boerderij draait het goed, de werktuigenloods is klaar. Attila verwacht een goed resultaat ondanks het wisselvallige weer. Er zijn veel foto’s gemaakt, voor de liefhebbers hier de link naar deze foto’s. hier de link  

Het laden van de Roemeense truck is ook goed gegaan, vrijdag heeft hij groenten geladen in Marghita en zaterdag is deze gelost in Botosani. Een deel van de  groente is gelijk ingemaakt voor de winter. Op het moment dat wij er waren de graafwerkzaamheden begonnen voor het internaat dat Cristi gaat bouwen met hulp van een Deense organisatie. Een geweldig mooie ontwikkeling daar. hier foto's van het uitdelen daar.

Woensdag is er weer een auto geladen met bestemming Breaza, deze vertrekt vannacht met Charles en Siem. hier de link naar wat foto's

Aanstaande woensdag gaan we laden voor de boerderij. Sam en Abe gaan rijden.

Er komt een drukke tijd aan maar met een beetje goede wil gaat het allemaal lukken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten